Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsa-fetavartaat

Kesäkurpitsa-fetavartaat tehdään vain kahdesta aineksesta. Helppo, vartissa valmistuva grilliruoka on ällistyttävän herkullinen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsa-fetavartaat

  • 500 g kesäkurpitsaa
  • 200 g fetajuustoa palana
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 tl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 1 sitruuna lohkottuna
  • ½ tl hiutalesuolaa

Valmistusohje

Kesäkurpitsa-fetavartaat valmistuvat helposti näin:

  1. Leikkaa yksi puolen kilon tai kaksi pienempää kesäkurpitsaa ohuiksi viipaleiksi pitkittäissuunnassa. Viipaleen pitää olla niin ohut, että se rullautuu helposti, mutta kuitenkin niin paksu, että se pysyy kasassa. 3–4 millimetrin paksuinen viipale on sopiva. Paras tapa viipaloida on mandoliinin avulla, mutta kesäkurpitsan voi leikata myös veitsellä tai juustohöylällä.
  2. Leikkaa 200 gramman kokoinen fetajuustopala ensin neljään pitkittäisosaan, sen jälkeen poikittain viiteen osaan.
  3. Nosta yksi fetapala yhden kesäkurpitsaviipaleen alkupäähän. Kääri tiukalle rullalle. Työnnä rulla varrastikkuun. Täytä neljä varrastikkua.
  4. Rouhi vartaiden päälle mustapippuria ja sivele kesäkurpitsat oliiviöljyllä kevyesti.
  5. Grillaa kuuman grillin parilaosassa tai paista tarpeeksi suurella pannulla pari minuuttia per puoli.
  6. Tarjoa kuumat kesäkurpitsa-fetavartaat sitruunalohkojen ja hiutalesuolan kera.

Vinkki! Kokeile myös vaahdotettua fetaa, se sopii grilliruokien kylkeen.

Kesäkurpitsa-fetavartaat ovat helppo grilliruoka.
Kesäkurpitsa-fetavartaat valmistuvat vain kahdesta aineksesta. © Sanna Mansikkamäki

Lue myös Anna.fi: Kesäkurpitsa-fetapasta

Katso videolta miten kesäkurpitsa-fetavartaat valmistuvat.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsa-fetavartaat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.