Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuhanyytit

Kuhanyytit paistetaan uunissa. Leivinpaperipaketeissa kypsennetty kala (en papillote) on kätevä ja helppo tapa valmistaa takuuvarmasti mehevä kala. Kasvikset ja kuha muhivat mausteiden kanssa uunissa herkullisiksi annoksiksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kuhanyytit

  • 600 g kuhafileetä
  • 2 tomaattia
  • 2 kevätsipulinvartta
  • 1 nippu parsaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 sitruuna
  • 1 appelsiini
  • 2 dl oliiveja
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 50 g voita

Lisäksi

  • 4 leivinpaperiarkkia

Valmistusohje

Kuhanyytit paistetaan uunissa leivinpaperipaketeissa helposti näin:

1. Leikkaa 600 grammaa kuhafileetä ruodottomiksi ja mausta ne suolalla. Leikkaa kalat annospaloiksi.

2. Viipaloi kaksi tomaattia, pilko kaksi kevätsipulinvartta ja nippu parsaa haarukkapaloiksi, leikkaa yksi pieni kesäkurpitsa, yksi sitruuna ja yksi appelsiini ohuiksi viipaleiksi.

kuhanyytit vaihe1

3. Ota neljä leivinpaperiarkkia, taita ne kahtia ja leikkaa isoiksi, sydämen muotoisiksi arkeiksi.

kuhanyytit vaihe2

4. Sivele arkin toinen puolikas kevyesti öljyllä. Laita leivinpaperille annokseksi vihannekset, sitrukset ja kaksi desilitraa oliiveja kerroksittain, niiden päälle kala sekä kaksi teelusikallista oreganoa ja teelusikallinen suolaa. Laita kalan päälle 50 grammaa voita ja neljä ruokalusikallista oliiviöljyä.

kuhanyytit vaihe3

5. Taita paperin toinen puolisko kanneksi ainesten päälle ja taittele paperin reunat kiinni tiiviisti. Tee näin neljä saman kokoista annosta.

6. Nosta kuhanyytit uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2022.

Lue myös: Kuha kuuluu ruokakalojen kermaan

Lue myös Anna.fi: Kuhafilee x 3 – nopea kalaruoka arkeen ja viikonloppuun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuhanyytit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.