Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkamargarita

Mansikkamargarita on kesäjuomien suosikki. Klassikko muuttuu helposti kuplivaksi kuohuviinilorauksella.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Mansikkamargarita

  • 10 mansikkaa
  • ½ dl tuorepuristettua limettimehua
  • ½ dl tequilaa
  • ½ dl triple sec -likööriä
  • 1 limetin kuori raastettuna
  • 3 tl suolaa
  • jäämurskaa
  • 4 dl prosecco-kuohuviiniä

Koristeluun

  • mintunlehtiä
  • mansikoita

Valmistusohje

Mansikkamargarita valmistuu helposti näin:

  1. Murskaa mansikat lasissa tai cocktail-shakerissa haarukalla tai survimella. Lisää limetinmehu.
  2. Sekoita joukkoon tequila ja triple sec -likööri.
  3. Sekoita pienellä lautasella suola ja limetinkuori. Sipaise limettilohkolla lasien reunoja ja pyöritä sitten lasin reunat suola-limettiseoksessa.
  4. Lisää laseihin jäämurskaa. Siivilöi mansikka-margaritaseos laseihin. Viimeistele mansikkamargarita proseccolla.
  5. Koristele halutessasi mansikoilla ja mintunlehdillä.

Vinkki! Suolasta ja limetinkuoresta tehty makureunus kannattaa tehdä lasiin ensin. Kaada juoma lasiin koristelun jälkeen. Tarjoa mansikkamargarita kesäjuhlissa mansikkakermakakun kera.

mansikkamargarita
Mansikkamargarita on kesän ykkösjuomia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/24.

Lue myös Anna.fi: Mansikkafrosé


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkamargarita

Sinun täytyy kommentoidaksesi.