Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mantelikreemi täytekakun täytteeksi

Mantelikreemi tuo hienostuneen maun perinteiseen täytekakkuun. Helsingissä toimivan Kluuvikadun Fazer-kahvilan kondiittori antoi tämän reseptinsä Kotiliedelle.

Ainekset

Mantelikreemi

  • 322 g mantelimassa
  • 163 g suolatonta voita
  • 16 g punssia tai likööriä

Valmistusohje

Mantelikreemi täytekakun täytteeksi valmistuu näin Fazerin kondiittoorin ohjeella:

Tällä ohjeella syntyy noin 500 g mantelikreemiä.

  1. Vatkaa mantelimassa ja voi keskenään ja mausta lopuksi maun mukaan. Massan voi myös värjätä vesitilkkaan liuotetulla karamellivärillä halutun väriseksi.
  2. Kostuta täytekakkulevyt miedolla sokerivedellä, jonka voi maustaa samalla liköörillä tai mausteella kuin mantelikreeminkin. Levitä kakkulevyille raikasta aprikoosihilloa ja sen päälle mantelikreemi. Kokoa täytekakku ja koristele esimerkiksi kermavaahdolla ja mansikoilla.

Katso myös: Täytekakkupohja ja perusohje, jolla onnistut – kananmunien määrä ratkaisee, kuinka monelle juhlijalle kakusta riittää

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näillä vinkeillä teet täydellisen kuohkean kääretorttupohjan – kokeile ihania ideoita kääretortun täytteisiin ja koristeluun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelikreemi täytekakun täytteeksi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.