Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Manteliskonssit ja herukkahillo

Manteliskonssit kruunaavat iltapäivän raukean lepohetken. Väliin sipaistaan herukkahilloa, joka saa hurmaavan kärjen mantelilikööristä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Manteliskonssit

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl mantelijauhetta
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 75 g voita
  • 2 dl kuohukermaa tai maitoa
  • 2 dl punaherukoita

Herukkahillo

  • 500 g punaherukoita
  • 500 g nektariineja
  • ½ dl vettä
  • 250 g minihillosokeria (Dansukker)
  • (1 rkl mantelilikööriä, esim. Amaretto)

Valmistusohje

Manteliskonssit ja herukkahillo tehdään helposti näin:

  1. Valmista ensin herukka-nektariinihillo. Puhdista ja riivi 500 grammaa punaherukoita kattilaan. Pese ja halkaise 500 grammaa nektariineja. Poista kivet ja kuutioi nektariinit. Lisää nektariinit ja 250 grammaa minihillosokeria kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi samalla sekoittaen. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto pinnalta ja mausta halutessasi yhdellä ruokalusikallisella mantelilikööriä. Purkita kuumana puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä kylmässä.
  2. Sekoita kuivat aineet eli neljä desilitraa vehnäjauhoja, 1 1/2 desilitraa mantelijauhetta, puoli desilitraa sokeria, kaksi teelusikallista leivinjauhetta ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria keskenään kulhossa. Nypi joukkoon 75 grammaa voita ja lisää kaksi desilitraa kuohukermaa tai maitoa. Sekoita tasaiseksi. Riivi joukkoon kaksi desilitraa punaherukoita ja kääntele varovasti taikinan joukkoon.
  3. Painele taikina jauhotetuin käsin 3 sentin paksuiseksi levyksi. Paina muotilla tai lasilla kiekkoja ja nosta leivinpaperoidun uunipellin päälle.
  4. Paista manteliskonssit 225 asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna sconesien jäähtyä ritilällä. Tarjoile manteliskonssit hillon kera.

Lue myös: Vadelma-valkosuklaaskonssit

Lue myös Anna.fi: Kookosskonssit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Manteliskonssit ja herukkahillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.