Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Meksikolainen mustapapukeitto – Sopa de Frijol Negro

Meksikolainen mustapapukeitto on runsaiden makujen keitto. Se on nopea soppa valmistaa, kunhan pavut laitetaan likoon jo edellisenä iltana.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

meksikolainen mustapapukeitto

  • 500 g mustapapuja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 kypsää pihvitomaattia tai 1 tölkki säilöttyä tomaattia
  • ½ sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl maissiöljyä
  • 3-5 dl kana- tai kasvislientä (kuutio tai jauhetta)
  • 15 dl papujen keitinlientä
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 tl jauhettua chiliä
  • 1-2 tl juustokuminaa (ghera)
  • ½ tl suolaa

koristeeksi:

  • ½ ruukku tuoretta korianteria tai persiljaa
  • 1 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 1 avokado

Valmistusohje

Meksikolainen mustapapukeitto valmistuu helposti näin: Mustapapukeitto Sopa de Frijol Negro

 

  1. Laita mustapavut veteen likoamaan. Anna liota mieluiten yön yli.
  2. Keitä pavut runsaassa vedessä pehmeiksi. Lisää mausteeksi kuorittu, halkaistu sipuli ja valkosipulinkynsi kuorineen. Kuoresta tulee keittoon makua.
  3. Kuori tuoreet, kiehuvaan veteen kastetut tomaatit, poista siemenet ja jauha tomaatin hedelmäliha tai säilötyt tomaatit, valkosipulinkynnen ja paloitellun sipulin kanssa tehosekoittimessa. Kuumenna kattilassa vähän öljyä ja lisää tomaattisurvos. Keitä seosta, kunnes se on niin sakeaa, että puulastalla sekoitettaessa kattilan pohja jää helposti näkyviin.
  4. Lisää mustapavut ja papujen keitinlientä. Hienonna papuja sauvavatkaimella tai perunasurvimella. Mausta kasvisliemi- tai kanaliemikuutiolla tai -jauheella. Lisää pippuria, chiliä ja kuminaa maun mukaan. Tarkista maku.
  5. Tarjoa meksikolainen mustapapukeitto kuumana hienonnetun avokadon, persiljan tai korianterin koristamana. Lisää joukkoon tai tarjoa erikseen ranskankermaa tai smetanaa.

Vinkki: Kokeile myös meksikolaista kanakeittoa

Lue myös Anna.fi: Näin valmistuu mustapapu-tacokeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Meksikolainen mustapapukeitto – Sopa de Frijol Negro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.