
Mainos |
Sveitsiläiset hirviburgerit
Sveitsiläisten hirviburgereiden mehevyyden salaisuus on Appenzeller-juusto, joka on piilotettu jauhelihapihvien joukkoon mehevyyttä ja makua antamaan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
Ainekset
- 4 kpl hampurilaissämpylää
- 4 kpl juustoista hirviburgerpihv
- 4-8 rkl puolukka-valkosipulimajoneesia
- 4-8 rkl karamellisoitua punasipuli
- 4 kpl salaatinlehteä
Valmistusohje
- Valmista juustoiset hirvipihvit paistovalmiiksi alla olevan ohjeen mukaan. Tee puolukka-valkosipulimajoneesi ja karamellisoidut sipulit.
- Grillaa tai pariloi hampurilaispihvit haluamaasi kypsyysasteeseen. Halkaise hampurilaissämpylät ja kuumenna niitä hetki grillissä tai parilalla.
- Kokoa hampurilainen panemalla sämpylälle ensin majoneesia, sitten salaatinlehti, kuuma pihvi ja kuumaa karamellisoitua sipulia. Nauti heti.
Juustoiset hirviburgerpihvit
neljä burgerpihviä
600 g hirven paistijauhelihaa
200 g Appenzeller®-juustoa (Mild Spicy tai Classic) hyvin hienoksi raastettuna
1/2 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Helpoiten homma hoituu monitoimikoneella. Muotoile massasta neljä burgeripihviä.
- Grillaa tai pariloi pihvit haluamaasi kypsyysasteeseen.
Puolukka-valkosipulimajoneesi
1 1/2 dl majoneesia
1 dl puolukoita
3-4 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
- Pane kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes majoneesi on tasaista.
Karamellisoidut sipulit
350 g (3-4) puna- tai pinkkisipulia
2 rkl öljyä
1 rkl muscavado- tai fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1 dl vettä
- Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulirenkaita kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää joukkoon sokeri, suola ja vesi. Kypsennä vielä 15-20 minuuttia eli kunnes sipulit ovat kypsiä.
Vinkki! Voit tehdä karamellisoitua sipulia kerralla isommankin satsin, sillä se säilyy jääkaapissa suljetussa rasiassa pari viikkoa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sveitsiläiset hirviburgerit