MAINOS |
Mainos |

Toscanalainen broilerinmaksapatee

Kaupallinen yhteistyö Le Gruyère AOP Toscanalainen broilerinmaksapatee on osa syötävää joululahjaa, jossa saajaa hemmotellaan pateen lisäksi palalla Le Gruyère AOP -juustoa ja pullolla viiniä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 600 g broilerinmaksaa (pakaste)
  • 2 rkl laktoositonta voita
  • 2-3 kpl salottisipulia
  • 2 dl makeaa valkoviiniä
  • 1 pieni tlk anjovisfileitä liemineen
  • ¾ dl kaprista
  • 1 rkl silputtua, tuoretta rosmariinia
  • 2 dl kanalientä fondista
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa, mustapippuria

Koristeeksi

  • Le Gruyère AOP -juustolastuja
  • rucolaa

Valmistusohje

  1. Sulata broilerinmaksa ja valuta ja kuivaa se hyvin.
  2. Kuori sipulit ja hienonna ne. Hienonna anjovisfileet.
  3. Kuullota sipulisilppu pannulla voissa. Lisää broilerinmaksa ja paista kunnes maksa on harmaantunut joka puolelta. Lisää pannulle valkoviini ja anna sen kiehahtaa.
  4. Lisää pannulle kaprikset, hienonnettu anjovis, kaprikset, rosmariini ja kanaliemi. Hauduta seosta noin 15 minuuttia. Lisää haudutuksen loppuvaiheessa hunaja, tomaattipyree ja anjovistölkin liemi
  5. Anna seoksen jäähtyä hieman ja soseuta se monitoimikoneessa tahnaksi. Mausta tahna suolalla ja pippurill
  6. Lusikoi tahna pateevuokaan ja anna tahnan jäähtyä jääkaapissa.
  7. Koristele patee Le Gruyère AOP -juustolastuilla ja laakerinlehdillä tai tuoreella rosmariinilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Toscanalainen broilerinmaksapatee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.