![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2019/12/broilerinmaksapatee-ylhaalta.jpg?s=8c05e3b3a37e8be0bd2236098559e5d4&fit=crop)
Mainos |
Toscanalainen broilerinmaksapatee
Kaupallinen yhteistyö Le Gruyère AOP Toscanalainen broilerinmaksapatee on osa syötävää joululahjaa, jossa saajaa hemmotellaan pateen lisäksi palalla Le Gruyère AOP -juustoa ja pullolla viiniä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
- 600 g broilerinmaksaa (pakaste)
- 2 rkl laktoositonta voita
- 2-3 kpl salottisipulia
- 2 dl makeaa valkoviiniä
- 1 pieni tlk anjovisfileitä liemineen
- ¾ dl kaprista
- 1 rkl silputtua, tuoretta rosmariinia
- 2 dl kanalientä fondista
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- suolaa, mustapippuria
Koristeeksi
- Le Gruyère AOP -juustolastuja
- rucolaa
Valmistusohje
- Sulata broilerinmaksa ja valuta ja kuivaa se hyvin.
- Kuori sipulit ja hienonna ne. Hienonna anjovisfileet.
- Kuullota sipulisilppu pannulla voissa. Lisää broilerinmaksa ja paista kunnes maksa on harmaantunut joka puolelta. Lisää pannulle valkoviini ja anna sen kiehahtaa.
- Lisää pannulle kaprikset, hienonnettu anjovis, kaprikset, rosmariini ja kanaliemi. Hauduta seosta noin 15 minuuttia. Lisää haudutuksen loppuvaiheessa hunaja, tomaattipyree ja anjovistölkin liemi
- Anna seoksen jäähtyä hieman ja soseuta se monitoimikoneessa tahnaksi. Mausta tahna suolalla ja pippurill
- Lusikoi tahna pateevuokaan ja anna tahnan jäähtyä jääkaapissa.
- Koristele patee Le Gruyère AOP -juustolastuilla ja laakerinlehdillä tai tuoreella rosmariinilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Toscanalainen broilerinmaksapatee