Mainos |
Juustoinen kasvislasagne
Lasagne on italialainen klassikkoruoka, joka juustoisena kasvisversiona maistuu koko perheelle. Vegelassen salaisuus on kypsytetty, aromikas Le Gruyère AOP -juusto, joka antaa lasagnelle täyteläisen maun.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 12 lasagnelevyä
- 1 ruukku basilikaa
- 250 g kirsikkaterttutomaatteja
Paahdetut kasvikset
- 1 munakoiso
- 1 kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 200 g herkkusieniä
- ½ dl öljyä
Tomaattikastike
- 2 rkl öljyä
- 1 sipuli
- 4-5 valkosipulinkynttä
- 1 dl ketsuppia
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 dl valkoviiniä (tai omenamehua)
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl Provencen yrttiseosta
- suolaa
- mustapippuria
Juustokastike
- 1 l täysmaitoa (Kiehu)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 70 g pinaattia
- 2 tl karkeaa dijonsinappia
- 1 tl suolaa
- 1/8 tl mustapippuria
- 100 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna
Pinnalle
- 100 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna
Valmistusohje
- Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi. Viipaloi sienet. Pyöräytä kasvikseet öljyssä ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä kasviksia 250-asteisen grillivastuksen alla kunnes ne saavat väriä, noin 15 minuuttia.
- Tee tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota silput öljyssä, lisää muut aineet ja hauduta kastiketta 10 minuuttia.
- Tee juustokastike.Hienonna huuhdellut pinaatit. Mittaa maito ja jauhot kattilaan. Kuumenna sekoittaen kunnes kastike sakenee. Lisää hienonnettu pinaatti ja keitä muutama minuutti. Mausta kastike ja lisää juustoraaste kastikkeen joukkoon.
- Levitä tomaattikastiketta vuoan pohjalle, lisää lasagnelevyjä, kasviseosta, basilikanlehtiä j, tomaatti- ja juustokastiketta kerroksittain. Jätä juustokastikekerros päällimmäiseksi.
- Ripottele pinnalle juustoraaste. Lisää (puolitetut) kirsikkatomaatit ja basilikaa. Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 35-45 minuuttia.
- Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustoinen kasvislasagne