Ihmiset Tilaajille

Anu Vehviläisen poika haaveilee urasta politiikan parissa

Kun ministeri <strong>Anu Vehviläisen</strong> mies kuoli yllättäen pikkujoulujuhlissa viisi vuotta sitten, arjen avuksi tuli mummi. Silti pieni perhe kaipaa isää edelleen joka päivä.

Kun äiti ja poika tapaavat päivien erossaolon jälkeen, he puhuvat ruoasta. Siitä, mitä tänään laitettaisiin ja miten. Jotain kalaa ja kasvista, ehdottaa poika, sillä hänestä on tullut ”vähän terveysihminen”.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, 53, on tullut kotiin Joensuuhun viikonlopuksi ja tapaamista pojan Tatu Hiltusen, 16, kanssa juhlistetaan syömällä hyvin.

Arkena on toisin. Maanantaisin, kun ministeri on palannut Helsinkiin, Tatu kokkaa valtavan kattilallisen kastiketta. Sitä hän syö sitten pastan tai riisin kanssa koko viikon, aikaa säästääkseen.

Menneen lukuvuoden, lukion ensimmäisen, Tatu on asunut viikot itsekseen Joensuussa. Aiemmin Tatusta huolehti arkisin Anun äiti, joka ajoi Joensuuhun joka viikko Iisalmesta.

Näin toimittiin viisi vuotta, siitä asti kun Anu jäi Tatun kanssa kahden perheen isän kuoltua yllättäen. Tapahtuma on hitsannut pienen perheen välejä entistä läheisimmiksi.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.