Ihmiset

Ohuesta tukasta tuli superkuohkea! Sirpan, 80, ilme piristyi muuttumisleikissä hätkähdyttävästi – katso kuvat

Sirpa Rouhikoski, 80, kaipasi piristystä arkeen. Muuttumisleikissä hänen tukkansa leikattiin ryhdikkääksi ja tummat asut saivat väistyä kirkkaiden värien tieltä.

Kun kutsu Kotilieden Muuttuja-kuvauksiin tavoitti Sirpa Rouhikosken, tämä ilahtui valtavasti. Siitä huolimatta päivä jännitti etukäteen.

Studiolle saavuttuaan Sirpa kokeili ensimmäiseksi paksusankaisia silmälasikehyksiä stylisti Pia Hagströmin avustuksella. Vihreät kehykset tuntuivat heti omilta.

”Taidan vaihtaa vanhat ohutsankaiset kehykseni näihin”, Sirpa tuumasi.

Sirpa kuvailee tyyliään klassiseksi ja ajattomaksi. Hän pukeutuu usein mustiin, graafisiin vaatteisiin, mutta ulkoiluvaatteissa hän suosii värejä.

Kuvauksissa Sirpa innostui kokeilemaan tavoistaan poiketen myös kirkkaita värejä sekä voimakkaita printtejä. Useimmissa stylistin valitsemissa vaatteissa oli mukana elastaania, jonka vuoksi ne tuntuvat mukavilta päällä.

Sirpa valitsi suosikkiasukseen monikäyttöisen housuasun. Hän voisi käyttää pukuun kuuluvaa bleiseriä myös hameiden ja mekkojen kanssa, housut puolestaan toimisivat hyvin myös neuleen tai paitapuseron kanssa.

Lue myös: ”Näytän ihan filmitähdeltä!” Minna sai muuttumisleikissä upean juhlatyylin – katso ennen ja jälkeen -kuvat

Sirpa on käyttänyt aiemmin ohutsankaisia ­silmälaseja, mutta ihastui näyttäviin Guccin kehyksiin, 475 e, Synsam. Lyhyt­hihainen printti­tunika 315 e, Weekend Max Mara. Kultainen Hurma-riipus on Lumoavan.
Sirpa on käyttänyt aiemmin ohutsankaisia ­silmälaseja, mutta ihastui näyttäviin Guccin kehyksiin, 475 e, Synsam. Lyhyt­hihainen printti­tunika 315 e, Weekend Max Mara. Kultainen Hurma-riipus on Lumoavan. © Niclas Mäkelä

Ryhtiä tukkaan

Meikkaaja ja kampaaja Riia Koivisto kehui Sirpan luonnollisesti harmaantuneita hiuksia.

”Sävy on niin hieno, etten halua värjätä näitä. Sen sijaan lyhennän hiusten päälliosaa, sillä se kohottaa kasvonpiirteitä.”

Riia ei leikannut tukkaa korvien kohdalta aivan lyhyeksi, koska Sirpa haluaa saada kuulolaitteensa tukan alle piiloon. Riia näytti, miten otsatukan kanssa voi leikitellä: sen voi asetella otsalle tai kammata sivuun.

Alla pääset vertaamaan, miltä Sirpa näytti ennen ja jälkeen muutoksen. Klikkaa nuolen kohdalta ja vedä nuolta oikealle tai vasemmalle.

Oikeat tuotteet harmaalle tukalle

Riian mukaan hiukset olisi hyvä pestä kerran viikossa syväpuhdistavalla sampoolla. Se puhdistaa tehokkaasti myös päänahan ja kirkastaa hiusväriä.

”Suosittelen syväpuhdistusta varsinkin sellaisille, jotka käyttävät paljon muotoilutuotteita.”

Sirpa on aiemmin käyttänyt hopeasampoota, mutta se saattaa Riian mukaan tehdä huokoisesta tukasta sinertävän. Sen sijasta kannattaa käyttää helmiäissampoota, joka ylläpitää hiusten väriä ja kiiltoa.

”Voisin pukea tämän tyylikkään asun johonkin kulttuuritapahtumaan. Pidän huivista, sillä sen avulla saa kaulan rypyt piiloon”, totesi Sirpa. Kierrätetystä polyesterista ja joustavasta elastaanista valmistettu bleiseri 269 e ja housut 169 e, molemmat Mos Mosh. ­Huivi 179,90 e, Gant. Zero Wasten olkalaukussa on monta vetoketjullista taskua, 129 e, Zio. Moniväriset Wodenin lenkkarit 119,95 e, Zio.
”Voisin pukea tämän tyylikkään asun johonkin kulttuuritapahtumaan. Pidän huivista, sillä sen avulla saa kaulan rypyt piiloon”, totesi Sirpa. Kierrätetystä polyesterista ja joustavasta elastaanista valmistettu bleiseri 269 e ja housut 169 e, molemmat Mos Mosh. ­Huivi 179,90 e, Gant. Zero Wasten olkalaukussa on monta vetoketjullista taskua, 129 e, Zio. Moniväriset Wodenin lenkkarit 119,95 e, Zio. © Niclas Mäkelä

Hoitavia tuotteita iholle

Riia ilahtui huomatessaan, että Sirpalla on erittäin hyvä iho ja että Sirpa käyttää meikkivoidetta.

”Meikkivoide suojaa ihoa, ja se saa myös huulipunan näyttämään paremmalta.”

Ihon kunto on hyvä huomioida meikkivoidetta valitessa. Voide ei saa olla liian paksua tai peittävää. Sen alle tulisi laittaa hoitava kosteusvoide.

Sirpan luomille ja silmien alle levitettiin hoitavaa peitevoidetta. Tämän jälkeen silmäluomille siveltiin nutrian sävyistä luomiväriä ja ripsien tyveen hieman tummempaa luumun sävyä. Meikki vimeisteltiin ripsivärillä.

”Kun käyttää voimakkaita silmälasikehyksiä, silmämeikiksi riittää hyvin myös pelkkä ripsiväri. Se antaa modernin ilmeen”, Riia sanoo.

Huulet punattiin rohkeasti pinkillä ja persikan sävyillä. Matta poskipuna antoi lisää heleyttä kasvoille. Riian mukaan iän myötä on hyvä muistaa valita laadukkaita ja hoitavia tuotteita, jotta ne eivät korosta juonteita tai kuivata ihoa: oikein valitut täsmätuotteet tekevät ihmeitä.

Lue myös Anna.fi: Vaikuttaako huulipunan sävy hampaiden väriin? Kauneustoimittaja testasi: ”Tekee hampaista vaaleamman näköiset”

”Tämä mekko on ihanan vilpoista ja ohutta puuvillaa. Se sopisi hyvin helteisiin ja lämpimiin päiviin”, ihasteli Sirpa puet­tuaan päälleen Marina Rinaldin printtimekon, 445 e. Punaiset Kenzon kehykset 140 e, Synsam. Avokkaat 199 e, Zio.
”Tämä mekko on ihanan vilpoista ja ohutta puuvillaa. Se sopisi hyvin helteisiin ja lämpimiin päiviin”, ihasteli Sirpa puet­tuaan päälleen Marina Rinaldin printtimekon, 445 e. Punaiset Kenzon kehykset 140 e, Synsam. Avokkaat 199 e, Zio. © Niclas Mäkelä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ohuesta tukasta tuli superkuohkea! Sirpan, 80, ilme piristyi muuttumisleikissä hätkähdyttävästi – katso kuvat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.