Tarinat Tilaajille

Moni isovanhempi ei pysty myöntämään, että yksi lapsenlapsista on oma suosikki – mummo voi tuntea kateutta myös toista mummoa kohtaan

Isovanhemmuus on monille parasta mitä voi kuvitella, mutta välillä suhteeseen liittyy kipukohtia, joista hävettää puhua.

Isovanhemmat eivät kohtele lapsenlapsiaan aina tasapuolisesti. ­Yhdestä lapsenlapsesta voi tulla erityisen lähei­nen, suosikki. Mummit ja vaarit eivät tästä kuitenkaan puhu, koska isovanhemmuuteen liite­tään ajatus tasapuolisuudesta.

”Toista on helpompi rakastaa kuin toista. Täysin tasapuolista rakkautta tuskin voikaan olla.”

Näin asian ilmaisee eräs isoisä ­pari- ja seksuaaliterapeutti Minna Oulasmaan kirjassa Suukkoja ja säröjä sukupolvisuhteissa.

Oulasmaa toteaa, että isovanhemmat ovat erilaisia persoonia. Siksi eri lastenlapset herättävät heissä erilaisia tuntemuksia, mikä on luonnol­lista. Joskus esimerkiksi ensimmäi­sestä lapsenlapsesta, erityislapsesta tai lapsenlapsikatraan ainoasta ­tytöstä voi tulla silmäterä.

Tästä seuraa ongelmia. Lapset huomaavat herkästi, kuka on isovanhempien lellikki ja kuka vähemmän tärkeä tai yhdentekevä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.