Ihmiset Tilaajille

Leena Lehtolainen uupui kun koti tyhjeni lapsista: ”Nykyään osaan sanoa myös ei”

Kirjailija Leena Lehtolainen ei pelännyt perustaa perhettä keskelle epävarmuutta, mutta kun lapset lensivät pesästä, kalenteri täyttyi ja hän väsyi. Sitten Leena oivalsi, että arjen rutiinit tekevätkin hyvää.

Keski-ikäinen nainen bogoilee esiintymislavan edessä. Kihara tukka tarttuu hikiseen otsaan, kun pää sinkoilee puolelta toiselle, ylös alas. Leena Lehtolainen ei välitä arvostelevista katseista. Hän on riittävän aikuinen ollakseen muiden silmissä hölmö.

”Välillä tulee oikein näyttämisen halu, että katsokaa, täti jaksaa heilua.”

Tosi punk on taistelua sinun puolestasi / älä ole kuten muut vaan löydä oma itsesi”, Pelle Miljoona laulaa -kappaleessaan Mitä on punk, räminän kera. Sellaiseen musiikkiin ja sanomaan Leena hurahti 1970-luvun lopulla, ja tuo hurahdus on kestänyt jo 40 vuotta.

”Kun olen tavannut aikuisena sen ajan idoleitani, esimerkiksi Pahka­sian tyyppejä, olen sanonut, että pelastitte minut Outokummusta.”

Nuorelle energiaa pursuavalle Leenalle pieni kotikaupunki oli liian virikkeetön. Onneksi hänellä oli punkin lisäksi kirjojen mielikuvitusmaailmat ja jo tuolloin kirjoittaminen.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.