Luonto Tilaajille

Tiesitkö, että talvella vain yli 3-vuotiailla naarasporoilla on sarvet?

Poroja on hoidettu Suomessa jo noin 500 vuotta. Poronhoitoon on aikaa myöten kehittynyt eloisa ammattikieli. Lue tarina ja testaa, tunnetko tyypillisimmät termit. Vastaukset löytyvät jutun lopusta.

Kopara painuu hankeen ja kuopaisee. Lunta nousee lumen päälle. Kopara painuu yhä uudestaan hankeen, yhä syvempään kiekeröön. Jäkälä on syvällä ja jäässä, mutta hirvas saa vahvoilla hampaillaan nyhdettyä sitä suunsa täyteen.

Valtahirvas nostaa päänsä ja katselee ympärilleen. Ylängöltä käyvä hyytävä tuuli nostattaa lumesta pyörteitä, mutta hangesta erottuu vielä tumma, miltei suorana kulkeva, tuhansien koparoiden painama polku.

Valtahirvas nostaa päänsä ja katselee ympärilleen. Ylängöltä käyvä hyytävä tuuli nostattaa lumesta pyörteitä, mutta hangesta erottuu vielä tumma, miltei suorana kulkeva, tuhan- sien koparoiden painama polku.

Jotos tulee tunturin katveesta.

Valtahirvaan takana satojen porojen tokka kuopii hankea, märehtii ja roukuaa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.