Nostalgia Tilaajille

Enkelten kyyneliä ja maagisia voimia – helmiin liittyy monia uskomuksia

Helmikorut ovat herättäneet himoja, viestineet viattomuudesta ja hohtaneet tähtien kauloilla. Niiden sanotaan syntyneen kyynelistä – ja aiheuttaneen niitä.

Muistatko, kuinka jännittävältä tuntui pienenä tyttönä tutkia äidin korurasian aarteita? Korujen hohtavat helmet tuntuivat käsissä suloisilta, aivan kuin ne olisivat vasta äsken painautuneet äidin lämmintä ihoa vasten.

Naiset ovat aina rakastaneet helmiä. Meren jalokivien hillitty charmi on lumonnut niin kuningattaria, aatelisneitoja, valkokankaan kaunottaria kuin Coco Chanelin kaltaisia kuuluisia muodinluojia.

1900-luvun alkupuolelle saakka helmet olivat kuitenkin tähtitieteellisen kalliita ja niihin oli varaa vain rikkaimmilla. Uuden keksinnön ansiosta helmikoruja alkoi kuitenkin näkyä myös tavallisten naisten yllä.

Helmi, syntynyt täydellisenä

Helmien suosiota selittää niiden helppokäyttöisyys. Helmi on simpukan sisältä löydettäessä jo täydellinen, eikä sitä tarvitse hioa tai kiillottaa kuten esimerkiksi timanttia. Helmi on myös melko pehmeää materiaalia, jota voi vaivattomasti ­porata ja pujottaa lankaan.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.