Ihmiset

Taiteilija Hannu Väisänen: ”Riskinotto on leimannut elämääni” - katso video

Kirjailija, kuvataiteilija Hannu Väisänen karisti Suomen pölyt jaloistaan jo 1980-luvun lopulla ja muutti Ranskaan. Hänellä on nykyisin kodit sekä Pariisissa että Lounais-Ranskan Dordognessa. Kotiliesi tapasi taiteilijan hänen Dordognen kodissaan, vanhassa pappilassa. Katso videolta, miten taiteilija työstää näyttelyyn tulevia töitään.

Hannu Väisänen, 64, jätti aikoinaan Suomen, koska hänestä alkoi tuntua, että elämä kulki liiaksi odotettua latua. Pariisissa puolisonsa Christophe Rischardin kanssa asuva Hannu Väisänen hankki Lounais-Ranskasta Roc Belin pappilan vuonna 2003. Siellä hänellä on rauha maalata ja kirjoittaa.

”Riskinotto on leimannut aina elämääni. Ilman Ranskaan lähtöä minusta ei olisi koskaan tullut sellaista taiteilijaa, joka nyt olen.”

Revitty kimono – näyttely ja Elohopea-romaani

Ikä ei ole hidastanut taiteilijan työtahtia. Oikeastaan päinvastoin. Keväällä Hannulla on Helsingissä näyttely Revitty kimono sekä ilmestyy uusi romaani Elohopea (Otava).

”Pappilan ylläpito syö niin paljon rahaa, että minun pitää työskennellä kovasti koko ajan.”

Suomeen Hannu Väisänen ei aio palata. Hannulla on vetämässä hakemus kaksoiskansalaisuuteen Ranskassa.

”Jos en saa sitä, pysyn Suomen kansalaisena. Siitä huolimatta, että minua nykyään hävettää moni asia suomalaisuudessa, arkipäivän rasismi ja fasismi, joka on noussut tv-uutisiin Ranskassakin. Sitä on ahdistavaa katsoa tässä monikulttuurisessa maassa.”

Lue ”Tänäkin aamuna heräsin painajaiseen” -juttu Hannu Väisäsestä Kotiliedestä 5/2016.

Revitty kimono -näyttely 11.3.-3.4.2016 Galerie Forsblom

Hannu Väisänen Kotiliesi

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Taiteilija Hannu Väisänen: ”Riskinotto on leimannut elämääni” - katso video

Sinun täytyy kommentoidaksesi.