Kodinhoito Tilaajille

Kallis pölynimuri voi olla virheostos! Lue tämä osto-opas ennen kuin ryntäät imurikaupoille

Pölynimuri on tärkeä kapistus etenkin lapsi-, lemmikki- ja allergiaperheessä. Kokosimme valintaa helpottamaan osto-oppaan ja listasimme neljän imurityypin plussat ja miinukset.

Kun vanhan pölynimurin teho alkaa muistuttaa koiran läähätystä, on aika hankkia uusi. Jos imuri simahtaa lopullisesti, on jo kiire. Ja kiireessä saattaa tulla ostaneeksi minkä vain tarjousimurin. Laite voi kotona paljastua pettymykseksi, jopa virheostokseksi.

Varsi-imuri ei jaksa imeä hiekoitussepeliä lattialta. Robotti-imuri ei mahdu sohvan eikä lipastojen alle. Pussittoman imurin pölysäiliön tyhjennys levittää takaisin ilmaan juuri imuroidut pölyt. Perinteinen imuri on niin tehokas, että matonreuna jumiutuu siihen, eikä yli 300 euroa maksavan laitteen kahvassa ole ilmanvirransäädintä, joka vapauttaisi jumin nopeasti. 

Ennen uuden imurin ostoa on hyvä miettiä, mitkä ovat itselle tärkeimmät valintakriteerit ja millaisessa kodissa imuria käytetään.

”Jos kotona on lemmikkejä, kannattaa harkita erityisesti lemmikkitalouksille tarkoitettua imuria. Jos kotona on paksuja mattoja, hyvä vaihtoehto olisi imuri, jonka imuputkeen saa liitettyä moottoroidun tampparin eli turbomattosuuttimen”, neuvoo kouluttaja, kotitalousopettaja Tarja Marjomaa Työtehoseurasta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.