Puutarha Tilaajille

Aiotko rakentaa terassin? Lue ensin tämä juttu – vinkeillämme voit säästää satasia

Ihanan kesäkeitaan nikkarointi onnistuu aloittelijaltakin. Kokosimme osto-oppaan helpottamaan rakennusmateriaalien valintaa.

Puutavara on parin koronavuoden aikana kallistunut niin, että moni haluaa nyt säästää ja rakentaa terassin itse. Aloittelijalle helpointa on nikkaroida patiotyyppinen terassi ilman katosta. Vähimmällä pääsee, jos terassin alla on tasainen, routimaton alusta.

Kun terassirakentaja saapuu rauta- tai puutavarakauppaan, hän on yleensä jo hieman perehtynyt, mitä kansilautavaihtoehtoja on tarjolla. Kansilaudoitus on terassin näkyvin osa, mutta terassin hinta koostuu myös rungosta, perustuksesta ja pohjatöistä.

Ensimmäisen rautakauppakäynnin jälkeen moni terassintekijä palaa kotiin mittailemaan ja miettimään, millainen perustus kannattaisi tehdä. Jos pihan maaperä ei ole tuttu, sitäkin kannattaa tutkia.

Pohjatöissä poistetaan vähintään pintamaa. Työläämmäksi urakka muuttuu, jos terassin alta poistetaan routiva maa ja tuodaan tilalle mursketta tai soraa. Silloin lisähintaa voi tulla konevuokrista ja materiaalin kuljetuksesta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.