Sisustus Tilaajille

Nyt on maljakoilla hintaa! Näistä ”kristallin kuninkaan” Aimo Okkolinin lasiesineistä maksetaan jopa tuhansia euroja 

Lasitaiteilija Aimo Okkolin ammensi voimakkaisiin kristallitöihinsä inspiraation luonnosta ja sen herkkyydestä. Selvitimme, minkälaisia hinta-arvioita hänen suunnittelemilleen lasiesineille nykyään annetaan. 

Siirto Riihimäen Lasin kaiverrusosas­tolta tehtaan kristallihiomoon tuntui lasin­kaivertaja Aimo Okkolinista ­ensin pettymykseltä, mutta osoittautuikin taiteilijan uran merkittävimmäksi käänteeksi.

Okkolinin moderneina pysyneet kristalli­esineet kiinnostavat ostajia, ja etenkin värilliset kristalliesineet ovat keräilijöiden suosiossa. Taiteilija itse tosin piti kirkasta kristallia materiaaleista kauneimpana.

Lasi oli Okkolinille tuttu aihe lapsuudesta saakka, sillä isä Matti työskenteli Riihimäen lasitehtaalla lasinpuhaltajamestarina. Ei siis ­ihme, että poika osoitti jo nuorena kiinnos­tusta lasinvalmistukseen. 13-vuo­tiaana Okko­lin aloitti työt tehtaan kontto­rilla lähettinä ja eteni pian jälkikäsittelyosas­tolle. Siitä hän siirtyi hiomoon oppipojaksi, jossa ­hänen kykynsä huomattiin.

Ulpukka-maljakko 1970-luvulta ­kuuluu Okkolinin tunnetuimpiin töihin. Neodyymin maljakon korkeus 22 cm. Arvo 300–500 e.
Ulpukka-maljakko 1970-luvulta ­kuuluu Okkolinin tunnetuimpiin töihin. ­Neodyymin maljakon korkeus 22 cm. Arvo 300–500 e.

Todelliset lahjat paljastuivat, kun Okkolin siirrettiin opettelemaan lasinkaiverrusta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.