Sisustus Tilaajille

Löytyykö kaapistasi vanha Arabian tai Kupittaan kukkaruukku? Ne viedään nyt käsistä – katso kooste ihanista ruukkumalleista

Arabian lasitetut kukkaruukut nousivat suosioon 1950-luvun lopulta lähtien. Richard Lindh suunnitteli monta klassikkomallia, jotka ovat nyt kysyttyä vintagea.

Huonekasvien mullanvaihtoajan lähestyessä on hyvä hetki luoda silmäys ruukkuihin. Tarvittaisiinko uusia? Lasi ja keramiikka -lehti kirjoitti vuoden 1957 ensimmäisessä numerossaan aiheesta näin:

”Tänä keväänä, kun kohennamme kukka­ikkunamme kevätkuntoon, on meillä tilaisuus pukea kasvimme todella uuteen pukuun. Fajans­sista valmistetut, lasitetut istutus- ja suojaruukut edustavat uutta linjaa tällä alalla.”

Lehteä julkaisi Wärtsilä, joka tuolloin ­omisti Arabian. Lasitetuista ruukuista esiteltiin jo myynnissä ollut välipohjallinen SA-ruukku ­sekä uutuus, Richard Lindhin suunnittelema SD, jolle kuului alusvati.

LL-malliin mahtuu useampi kasvi. Lindhin 1950-luvun lopun ruukussa on päissä kasteluaukot. 70 e, FourSeasons.
LL-malliin mahtuu useampi kasvi. Lindhin 1950-luvun lopun ruukussa on päissä kasteluaukot. 70 e, FourSeasons.

Uudet lasitetut ruukut haastoivat huokoiset saviruukut, joita oli pidetty hengittävinä ja ­siksi parempina. Nyt kuitenkin oli tutkittu, että kasvit voivat hyvin lasitetussa ruukussa, kunhan kastelu on sopivaa. Lasitetun valtti oli homeh­tumattomuus.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.