Sisustus Tilaajille

Saat avoimeen olohuone-keittiöön ryhtiä, kun jaat tilan eri toimintoihin

Keittiön ja olohuoneen välissä ei ole monessa suomalaiskodissa enää seinää. Katso vinkit, miten saat avotilasta yhtenäisen ja kodikkaan kokonaisuuden.

Avoimet, yhtenäiset huonetilat ovat yleistyneet Suomessa nopeasti. Tällä tarkoitetaan, että aiemmin erillisiin huoneisiin sijoitetut tilat ovat ilman väliseiniä samassa tilassa. Usein yhdistettynä ovat keittiö, ruokailu ja olohuone. 

Avoimen tilan hyviä puolia ovat muun muassa luonnonvalon määrä, helppo viestiminen keittiöstä olohuoneeseen ja päinvastoin, lasten tekemisten seuraaminen, joustava tilankäyttö ja arjen toimintojen tiivistyminen yhteen tilaan sen sijaan, että perheenjäsenet hajaantuisivat eri huoneisiin.

Avotilassa luonnonvalo liikkuu esteettä pitkälle.
Avotilassa luonnonvalo liikkuu esteettä pitkälle. Kuva: Frida Steiner

Huonoina puolina on vaikeammin hallittava äänimaailma, yksityisyyden ja keskittymismahdollisuuksien väheneminen, sotkujen vaikeampi piilottaminen ja hallimaisuus kalustamisessa.

Avoimen tilan toimintojen sijoittamista ja kalustamista suunnitellessa kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa kulkureitteihin, kalusteiden sijoittamiseen ja toimintojen rajaamiseen. Nämä huomioiden tilasta saadaan toimiva, kutsuva ja kodikas.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.