Sisustus Tilaajille

Citynainen perinnekorjasi vanhan huvilan saunan ja sisusti sen trash design -tyylillä

Isa Kukkapuro-Enbomin perheen kakkoskodin rantasauna on hauska yhdistelmä yksinkertaista ja koristeellista. Omin käsin remontoidussa saunatuvassa kohtaavat kuluneet kirppislöydöt ja koristeellinen kristallikruunu.

Rapumertoja mökin täydeltä, romahtanut lattia, vuotava katto. Vanha savusauna oli kurjassa kunnossa, kun Isa Kukkapuro-Enbom ja Henrik Enbom löysivät haaveilemansa kesäkodin Nummisten kylästä Mäntsälästä.

Huvila seisoo kosken partaalla Mustijoen rannassa ja sauna sen alapuolella suvannon kohdalla. Läheisen Ylikartanon väen rapujuhlat loppuivat 1980-luvulla, kun rutto söi ravut joesta, ja saunamökki jäi hylättyjen mertojen säilytysvarastoksi.

Alun perin koko hirsimökki oli yhtä isoa löylyhuonetta. Remontissa Isa ja Henrik päätyivät jakamaan mökin väliseinällä kahtia niin, että toiseen päätyyn jäivät löyly- ja pesuhuoneet ja rannan puolella on tilava tupa.

Lattiat valettiin, katto uusittiin ja muuriakin korjattiin. Isa kuvailee rantasaunaa varsinaiseksi city-naisen perinnekorjauskouluksi. Mökin hirsikertoja on vaihdettu useaan otteeseen, kun muurahaiset ovat järsineet ne pölyksi.

Lue myös: Suukko sinetöi kaupat 1800-luvun talosta

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.