Sisustus Tilaajille

Essence-lasit tietää jokainen, kuka ne suunnitteli? Alfredo Häberli on monelle tuntematon

Muotoilija Alfredo Häberli on suunnitellut huippubrändeille designia jo kolmen vuosikymmenen ajan. ”Tarkkaileminen on paras tapa ajatella”, Häberli kertoo.

Muotoilija Alfredo Häberli syntyi Argentiinassa vuonna 1964. Lapsuus oli villiä ja vapaata. Hän kiipeili puissa, kirmaili luonnossa, kalasteli ja eräänä päivänä äitinsä kauhuksi nylki jopa käärmeen. Alfredo rakasti autokilpailuja ja tunnisti kilpa-autot jo pelkästään niiden hajusta tai äänestä.

Vanhemmat olivat nuoria, ja kun he viikonloppuisin lähtivät diskoon, taiteilija-isoisä piti lapsenlapsilleen piirustuskoulua. Ensin harjoiteltiin viivan piirtämistä sisällä ja sitten siirryttiin ulos puutarhaan.

”Katselimme ympärillemme ja yritimme piirtää mitä näimme. Isoisä maalasi, emmekä puhuneet mitään. Tunnelma oli rauhallinen ja tarkkaavainen. Ne olivat upeita viikonloppuja”, Alfredo Häberli muistelee videopuhelussa toimistoltaan Sveitsistä.

Lue myös: Gunnel Nymanin lasiteoksista maksetaan tuhansia euroja – tunnetko naisen, jota Tapio Wirkkala piti esikuvanaan? 

Muotoilija Alfredo Häberliä inspiroi jokapäiväinen arki ja onnellinen lapsuus. ”Perehdyn aina historiaan, ja mietin mitä voisimme muuttaa tai tehdä toisin ”, hän sanoo.
Muotoilija Alfredo Häberliä inspiroi jokapäiväinen arki ja onnellinen lapsuus. ”Perehdyn aina historiaan, ja mietin mitä voisimme muuttaa tai tehdä toisin ”, hän sanoo. Kuva: Helge Ferbitz

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.