Sisustus Tilaajille

Ihanan Pastoraalin äiti Esteri Tomula oli Arabiassa oikea kukkien kuningatar

Esteri Tomula oli Arabian yksi tuotteliaimmista koristesuunnittelijoista.

Vintagesuosikki Pastoraalia on pari vuotta saanut taas uutena. Arabian sarjan viehkeässä koristeessa ihmishahmot seikkailevat kasvillisuuden keskellä. Aihe on saanut inspiraationsa antiikin pastoraaleista eli paimenrunoudesta.

Esineiden pinnan täyttävä koriste on hieno esimerkki Esteri Tomulan yksityiskohtaisesta ja eloisasta viivankäytöstä. Esteri Tomula (1920–98) suunnitteli Arabialle koristeita koko työuransa ajan 1947–84.

Helsinkiläinen Tomula valmistui Taideteollisen oppilaitoksen posliininmaalauksen linjalta. Arabian tehtaalla hän pääsi suunnittelemaani koristeita Olga Osolin johtamalle taideteollisuusosastolle. Osaston laadukas mutta kohtuuhintainen sarjatuotanto oli suunnattu kaunistamaan suomalaisten arkea.

Kollegansa Raija Uosikkisen ohella Tomula oli Arabian tuotteliaimpia koristesuunnittelijoita. Suosituiksi malleiksi nousivat Fennica, Krokus ja Kartano sekä Finelin emaliastioissakin käytetyt Vegeta ja Tatti.

Tomula piirsi kasveja luonnosta perheensä kesäpaikassa Urjalassa ja halusi kuvata ne oikein, vaikka tekikin myös mielikuvituksellisia koristeita. Tomula oli myös valmis jakamaan taitojaan: hän opetti pitkään posliininmaalausta Helsingissä Kalliolan ja Toimelan vapaaopistoissa. 

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.