Sisustus Tilaajille

Tiina ja Juha muuttivat vanhalle juna-asemalle: ”Vaikka jonkun mielestä tämä on rähjäinen ja vaatimaton, meille se on paras”

Sattuma johdatti Tiinan ja Juhan ­vuokralaisiksi Vesangan rautatieaseman asemamestarin ­asuntoon. Nyt vanha asemarakennus on ollut perheen koti jo yli 30 vuotta.

Alun perinkin oli selvää, että Tiina ja Juha haluavat ensimmäiseksi yhteiseksi kodikseen vanhan puutalon, olihan asuminen vanhoissa taloissa ­Tiinalle tuttua lapsuudesta asti.

Elettiin 1980-luvun loppua. Jyväskylässä asunut nuoripari tutki, millaisia 1800-luvun rakennuksia olisi tarjolla. Sitten sattuma astui peliin. Tiinan vanhemmat ostivat Vesangan kylästä vanhan puutalon remonttikohteekseen. Kunnostusprojektin ajaksi he asettuivat vuokralle Vesangan tyhjillään olleeseen asemarakennukseen.

”Vanhempani vihjasivat, että aseman yläkerrassa oleva entinen asemamestarin asunto olisi mahdollista vuokrata. Tartuimme tilaisuuteen, sillä meitä viehätti talon sijainti järven ja metsien välittömässä läheisyydessä sekä sopiva matka kaupunkiin, Tiina kertoo.

Tiinalle muuttopäätös oli helppo, sillä paikkakunta oli tuttu kouluvuosilta ja hän oli jo aiemmin pistänyt mer­kille viehättävän rakennuksen, ja jopa maininnut, että tuolla hän haluaisi joskus asua.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.