Sisustus Tilaajille

Keittiö naamioituu huonekaluksi persoonallisilla valinnoilla

Avotilassa keittiön toivotaan usein muuttuvan huonekalumaiseksi ja muun sisustuksen jatkeeksi. Onnistumisen avaimina ovat yksinkertaistaminen ja uniikit toteutukset.

Moni toivoo, että etenkin avotilassa sijaitseva keittiö sulautuisi muuhun sisustukseen eikä pomppaisi visuaalisesti esiin niin selvästi juuri keittiönä.

Avain tyylin toteuttamiseen on lisätä tilan avaruutta ja selkeyttä. Yksi keino on unohtaa yläkaapit ja tehdä alakaapit mahdollisimman selkeälinjaisiksi. Esimerkiksi yhden kaappileveyden käyttäminen, oven taakse jäävien sisälaatikoiden hyödyntäminen ja kaikkien kodinkoneiden integroiminen tuovat toivottua ilmettä. Liesituulettimen voi koteloida piiloon tai valita kattoon tai tasoon upotettava vaihtoehto.

Yhteinäinen sävymaailma muun kodin kanssa sitoo tiloja yhteen.

Seinäpinta jatkuu rikkomattomana yläkaapittoman keittiön kohdalla ja sävymaailma on harmoninen.
Seinäpinta jatkuu rikkomattomana yläkaapittoman keittiön kohdalla ja sävymaailma on harmoninen. Kuva: Vuokko Salo

Huonekalumaisuutta syntyy myös, kun keittiön toteutuksessa poiketaan normaalista. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi materiaaleja ja toimintojen sijoittamista.

Mikään ei estä käyttämästä keittiössä perinteisten keittiökalusteiden sijaan tai lisäksi tavallisia kalusteita. Sijoita keittiöön esimerkiksi vanha puinen kaappi tai yksinkertainen avohyllykkö astioita tai kuivatavaroita varten. Samat lundiat, joissa olohuoneen kirjat säilyvät, sopivat mainiosti myös keittiöön. Puusepältä tilatuissa kalusteissa keittiön ilmeeseen on mahdollista vaikuttaa niin, että lopputulos muistuttaa enemmän huonekalua kuin keittiökaapistoja.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.