Sisustus Tilaajille

Koko koti retroa! Katja, 37, löysi hulvattoman värikkään sisustuksensa kirppareilta ja roskalavoilta

Katja Saarimaan kotona Vaasassa kaikki on retroa aterimia, pyykkikoreja ja lakanoita myöten. Parhaat löydöt Katja tekee roskalavoilla, romuttamoilla ja kirpputoreilla lähes nollabudjetilla.

Entinen koti muistutti hyvin paljon tavanomaista suomalaista kotia. Valkoiset Ikean kalusteet ja ruskeat tekstiilit olivat käteviä Katja Saarimaan, 37, arjessa neljän lapsen kanssa. Verhoissa saattoi olla punertavia kukkia, mutta muutoin värimaailma oli neutraalia ja rauhallista.

Toisin on nyt. Katja muutti runsaat viisi vuotta sitten maaseudulta Vaasaan ja innostui kaupungin kirpputoritarjonnasta. Katja myi kaikki Ikean kalusteensa ja osti rahoilla vanhoja ja painavia täyspuisia kalusteita.

”Innostus lähti yhdestä huonekalusta, keltaisesta lipastosta, jonka löysin kirppikseltä. Lapset odottivat kirpparilla sen aikaa, kun vein lipaston rungon auton takapenkillä kotiin ja sen jälkeen hain lapset ja lipaston laatikot”, Katja nauraa.

Noin viidessä vuodessa koko Katjan 90-neliöinen kerrostalokoti oli Katjan sanojen mukaan ”retrotettu”. Jopa siivousämpärit, pyykkikorit, lakanat ja pyyhkeet ovat kaikki käytettynä ostettuja, löydettyjä tai saatuja. Suurin osa tavaroista ja huonekaluista on 1950–1970-luvuilta.

”Kyllä tämä harrastus pitkälle menee. On minulla retromekkojakin, mutta harvemmin niitä tulee käytettyä. Pitää välillä vähän rajata mitä kerää ja mitä ei.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.