Sisustus Tilaajille

Kupittaan saven värikkäät eläinfiguurit kiinnostavat nyt keräilijöitä – löytyykö kaapeistasi onnen norsu tai terhakka terrieri? 

Norsu on tunnetuin turkulaisen Kupittaan Saven eläimistä, mutta lajikirjo on laaja. 1920–60-luvuilla valmistetut eläinhahmot olivat aikanaan suosittuja kotien koristeita.

Kupittaan Saven ajatuksena oli valmistaa suomalaiskoteihin sopivaa, hintatasoltaan kaikkien saatavilla olevaa käyttö- ja koristekeramiikkaa. Esineet kävivät kaupaksi, ja niinpä niitä liikkuu nyt paljon vintage-markkinoilla.

Maljakoiden ja ihmishahmojen ohella eläimet olivat suosittuja. Jo pelkästään niistä saa kokoelman, ja yksikin tuo helposti muistoja vaikkapa mummolasta, jossa pieni kauris kuului kirjahyllyyn.

Samaa mallia saatettiin valmistaa pitkään sen mukaan, miten kiertelevät kaupparatsut toivat tehtaalle tilauksia. Joitakin esineitä syntyi vähemmän, ja ne ovat nyt keräilijöiden tavoittelemia.

Turkulainen Reko Leino on keräillyt Kupittaan Saven esineitä yli 30 vuotta. Kuvien eläimet ovat hänen kokoelmastaan.

Lue myös: Nyt on maljakoilla hintaa! Näistä ”kristallin kuninkaan” Aimo Okkolinin lasiesineistä maksetaan jopa tuhansia euroja

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.