Sisustus Tilaajille

Marja kirjoitti kirjan kotitalonsa salaisuuksista – kurkista sisään 1800-luvulla rakennettuun pytinkiin, joka hehkuu historiaa

Marja Manninen sai haltuunsa säkillisen kotitalonsa ullakolla lojuneita papereita 1800-luvun lopulta. Haminalaisen uusrenessanssitalon salaisuudet alkoivat kiehtoa entistä toimittajaa niin, että hän kirjoitti kirjan talon asukkaiden tarinoista.

Typerryttävä huonekorkeus, alkuperäiset ikkunat ja ovet, kauniit kakluunit, sijainti Haminan keskustassa kivenheiton päässä kirjakaupasta. Marja ja Paavo Manninen ihastuivat.

Mutta voisivatko he muuttaa elämänsä näin?

Tampereen keskustassa kerrostalossa asuneilla Mannisilla oli Tampereella varattuna uudesta järvenrantakerrostalosta 64,5-neliöinen kolmio. Haminalaisen arvotalon 365-senttinen huonekorkeus oli kuitenkin vaikuttava. Varattu asunto alkoi mietityttää: eihän sinne mahtuisi jugend-sohvaryhmä ja muut kauniit vanhat esineet, joita pariskunta oli vuosien varrella saanut perintönä ja hankkinut itse.

”Täällä on tilaa hengittää”, Marja Manninen kertoo heidän ajatelleen.

Kymenlaaksosta kotoisin olevalle pariskunnalle Haminan seutu ei ollut aivan uppo-outo ja ainoan lapsen perheen ja pikku-Tituksen luokse Helsinkiin olisi vain 1,5 tunnin ajo moottoritietä pitkin – lyhyempi kuin Tampereelta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.