Sisustus Tilaajille

Onko kaapissasi porkkanakattila? Kasviaiheiset vintage-astiat 1960–70-luvulta kiinnostavat nyt keräilijöitä

Kahvia kukkakupista vai kasviskeittoa Vegeta-kattilasta? Luonto on suunnittelijoille loputon innoittaja. Nyt keräilijöitä kiinnostavat 1960–70-lukujen vahvat kuviot.

Kun ei malttaisi enää yhtään odottaa kukkia, tekee mieli ainakin sisustaa ja kattaa kasviaiheisilla esineillä. Ne tuovat kesän kotiin ympäri vuoden. Siinä lienee yksi syy niiden suureen suosioon.

Toinen syy on luonnonmuotojen kauneudessa ja moninaisuudessa. Lukemattomat taiteilijat ja muotoilijat ovat maininneet luonnon inspiraation lähteekseen.

Vaikka välillä onkin suosittu geometrisempaa linjaa tai koristeettomuutta, kasviaiheet ovat aina palanneet, niin kuin niiden esikuvat nousevat maasta talven jälkeen. Romanttiset kukkakoristeet olivat muodissa esimerkiksi 1700-luvun rokokoon aikaan. 1800- ja 1900-lukujen vaihteen jugendissa aaltoilivat tyylitellyt luonnonmuodot.

Kukkien ja naishahmon yhdistelmä on jugendille tyypillinen. Keskieurooppalainen 1900-luvun alun maljakko 50 e, FourSeasons.
Kukkien ja naishahmon yhdistelmä on jugendille tyypillinen. Keskieurooppalainen 1900-luvun alun maljakko 50 e, FourSeasons.

Arabian astioiden aiheisiin kasvit ovat kuuluneet kaikkina aikoina, mutta erityisen värikäs kukkaloisto puhkesi 1960–70-lukujen koristeissa. Nyt ne ovat nousseet takaisin suosioon.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.