Sisustus Tilaajille

Onko kotisi fengshui kohdillaan? Alan konsultti antaa vinkit sisustukseen, joka lisää hyvinvointia

Kiinalainen ympäristöoppi fengshui voi vaikuttaa korkealentoiselta teorialta. Se kuitenkin antaa käytännöllisiä vinkkejä kodin viihtyvyyden parantamiseen. Ihan aluksi pitää luopua turhista tavaroista.

Kuvassa on pieni työpöytä, jonka ääreltä avautuu näkymä valoisaan olohuoneeseen. Kuvatekstistä ilmenee, että työpöytää on käännetty 45 astetta. Nyt työskennellessä ei enää tarvitse tuijottaa seinää. ”Fengshuit kohdillaan!” tekstissä hehkutetaan.

Fengshui on tuhansia vuotta vanha kiinalainen ympäristöoppi, joka pyrkii lisäämään ihmisen hyvinvointia. Yksinkertaisesti ilmaistuna fengshui tarkoittaa muun muassa kodin uudelleenjärjestelyä. Siirtämällä huonekaluja ja vähentämällä tavaran määrää lisätään asukkaan hyvinvointia.

”Fengshui ei keskity siihen, miltä asiat näyttävät. Mutta ulkonäkö tulee siinä mukana. Kun sisustaa fengshuin mukaan, loppu­tulos on usein kaunis”, fengshui-konsultti Riikka Pöntynen kertoo.

Riikka on valmistunut fengshui-konsultiksi vuonna 2015 Helsingissä järjestetyssä vuoden mittaisessa koulutuksessa. Hän auttaa asiakkaitaan ympäri Suomea luomaan kotiin hyvän fengshuin.

”Saan paljon sähköposteja ihmisiltä, jotka eivät viihdy kotonaan. He eivät pysty esimerkiksi rentoutumaan tai palautumaan kodissaan. He eivät tiedä mitä tehdä, mutta tietävät, että jotain täytyy tehdä.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.