Sisustus Tilaajille

Pariskunta remontoi vanhan talon lähes aivastusta pidätellen: ”Purimme sen runkoon asti hiljalleen, jotta katto ei romahtaisi”

Michael Vuojärvi ja Jaana Kolu-Vuojärvi kunnostivat Villa Elmasta kodin, jossa on hyvä olla. Lähes 130-vuotias hirsitalo on käytännössä rakennettu kokonaan uudelleen.

Kun on ollut naimisissa 36 vuotta, puolisonsa tuntee läpikotaisin. Tietää jo pelkästä katseesta, mitä mieltä toinen on, ja silloin on hyvä tehdä yhdessä.

Näin kuvailevat toisiaan loviisalaiset Michael ­Vuojärvi ja Jaana Kolu-Vuojärvi. He kutsuvat toisiaan samalla ­tavalla kahjoiksi, kun tällaiseen projektiin lähtivät. Ikiliikkujiksi tunnustautuva pari muovasi vanhasta talosta itselleen unelmien kodin, Villa Elman.

Millainen historia talolla on?

”Hirteen on kaiverrettu vuosi 1894, uskomme sen olevan rakennusvuosi. Sillä perusteella talo on tämän alueen yksi vanhim­mista rakennuksista, ellei vanhin.”

Taloa on laajennettu ensimmäisen kerran vuonna 1917. Aiemmin harjakattoisessa rakennuksessa oli vain kaksi huonetta ja kellari. Mansardikatto ja mittavampi laajennus tehtiin vuonna 1929. On arvailtu, että remontin takana saattoi hyvinkin olla äkkirikastuminen pirturahoilla. Mansardikattoinen suuri talo oli siihen aikaan hulppea näky.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.