Sisustus Tilaajille

Millaiset pimennysverhot kannattaa valita? Kysyimme sisustus­suunnittelijalta ja vertailimme 3 vaihtoehtoa

Oikea vaihtoehto riippuu tilan suomista mahdollisuuksista, sisustustyylistä ja siitä, kuinka pimeän lopputuloksen haluaa.

Moni pystyy nukahtamaan vain täydellisessä pimeydessä. Sen saavuttamiseen harvemmin riittävät tavalliset kaihtimet, joten pimennysverhot voivat olla ehdoton valinta makuuhuoneeseen.

Toki pimentäville verhoille voi olla muutakin käyttöä. Niillä voi estää asuntoa kuumenemasta liikaa tai tehdä viihdehuoneesta sopivan hämärän leffojen katselua varten.

Pimennystä kaipaavalla on kolme vaihtoehtoa: sivuverhot, rullaverhot ja niin kutsutut screenit. Tässä jutussa screen-verholla tarkoitetaan ikkunaan integroitua, moottoroitua rullaverhoa, johon saa teknisiä ominaisuuksia, kuten lämmöntorjunnan. Screeni voi olla joko ikkunan sisäpuolella, ikkunoiden välissä tai ikkunan ulkopuolella.

Millaiset pimennysverhot ovat parhaat?

Ratkaisevaa on, kuinka tehokkaalle pimennykselle on tarve, sanoo sisustussuunnittelija Anna Koponen. Haluatko mahdollisuuden yhtä täydelliseen pimeyteen kuin hotellihuoneissa vai riittäisikö vähempikin?

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.