Sisustus Tilaajille

Talonpoikaisesineet tulevat taas: älä heitä pois kappoja ja tiinuja

Menneiden sukupolvien käsityötaito näkyy talonpoikaisesineissä, ja nyt ne ovat arvossaan. Kulmikas kappa hankitaan yrttiruukuksi keittiöön, tiinuun laitetaan kukkia. 

Ennen edullisten teollisuustuotteiden aikaa suuri osa käyttöesineistä tehtiin suomalaisissa maalaistaloissa itse puusta. Jo pelkkä ruoan tuottaminen ja säilytys vaati monenlaisia työkaluja ja astioita. Vaikka ne olivat arkisia, valmistukseen vaadittu työ ja taito teki niistä arvokkaita.

Näitä vanhoja käyttöesineitä löytyy edelleen monista vanhoista taloista. Idyllisessä maatalon pihapiirissä toimivassa Pimee Vintti -antiikkiliikkeessä Turussa talonpoikaisesineet ovat kuin kotonaan.

”Talonpoikaisesineitä tulee myyntiin kuolinpesistä ja muuttoylijäämistä muun tavaran ohella, kun pitää saada navetta, talli tai autotalli tyhjäksi”, kauppias Marika Fagerholm kertoo.

”Kaupaksi niitä menee muoti-ilmiöiden mukaan. Tänä vuonna kesällä suosituimpia ovat olleet penkit ja pienet tiinut. Korona-aika on lisännyt kiinnostusta puutarhaan sopiviin esineisiin.”

Fagerholm kertoo, että asiakkaalla on yleensä mielessään tietty paikka ja käyttötarkoitus ostokselleen.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.