Sisustus Tilaajille

Tämä vinkki on helppo muistaa: hanki niin suuri matto kuin olohuoneeseen mahtuu

Maton tehtävä on rajata toimintoja, koota huonekalut kokonaisuudeksi ja pehmentää tilaa. Tässä kaikessa maton koolla on ratkaiseva merkitys.

Mihin olohuoneessa tarvitaan mattoa? Kookas tekstiilipinta tuntuu mukavalta ja lämpimältä jalan alla. Se parantaa tilan akustiikkaa. Matto myös visuaalisesti rajaa toimintoja ja sillä voi koota sohvan, nojatuolit, sohvapöydän ja muut oleskelualueen kalusteet kokonaisuudeksi. Maton avulla voi tuoda myös syvyyttä ja vaihtelevaa tekstuuria sisustukseen.

Jotta matto onnistuu näissä tehtävissä, sen täytyy olla oikeankokoinen. Helpommin sanottuna tarpeeksi suuri. Olohuone on usein kodin kookkain tila, jolloin yleinen mattokoko 160 x 230 cm on useimmiten liian pieni. 

Miten sitten valita sopivankokoinen matto?

Helppo ohje, valitse tilaan niin suuri matto kuin mahdollista. Helppo muistisääntö on myös sohva. Maton olisi hyvä olla leveydeltään suurempi kuin sohva, jotta matto on selvästi leveämpi silloin, kun sohva on sen päällä. Kun matto valitaan sohvan mittasuhteiden mukaan, ne näyttävät olevan tasapainossa. Jos pienen maton yhdistää suuren sohvan pariksi, näyttää sohva entistä kookkaammalta, matto vielä todellista pienemmältä ja tila epätasapainoiselta. 

Lue myös: Saat avoimeen olohuone-keittiöön ryhtiä, kun jaat tilan eri toimintoihin

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.