Sisustus Tilaajille

Uskoisitko, että nämäkin sisustustrendit palaavat muotiin? Hyppää aikamatkalle 1970-luvulta nykypäivään

Palapeilejä, ufomaisia muovikalusteita, kaarimaisia oviaukkoja ja keltaista mäntyä. Kodeissa on nähty jos jonkinlaista sisustustyyliä viidenkymmenen viime vuoden aikana. Mutta lähes kaikki – jopa muodottomat jättiläissohvat – tulevat takaisin aikanaan.

Sisustamisen historia ei Suomessa ulotu kovin pitkälle. Vuosisatojen ajan pohjolan ihmisillä oli jotain muuta mielen päällä kuin vaasirivien sommittelut.

Kun talous sotien jälkeen lähti nousuun ja Suomi kaupungistui, alkoi kodeista muodostua viihtymisen keitaita, joissa trendit tulivat ja menivät. Yhteiskunnallinen kehitys näytti tien rohkeampaan sisustukseen, jossa vaikutteita saatiin ulkomailta, kuten amerikkalaisista tv-sarjoista.

1950-luvun ryhdikkäät sohvat ja tiikkikalusteet saivat väistyä viimeistään 1970-luvulla televisiota ympäröivien pulleiden sohvaryhmien tieltä, ja 1980-luvulla palapeilit antoivat kyytiä ryijyille ja ristipistoille.

1990-luvun jälkeen sisustus on elänyt valkoista Artek-tyyliä pitkään, kunnes viime vuosikymmenen aikana värit ja muhkeat muodot ovat jälleen nostaneet päätään. Sisustustyylit, kuten vaatemuotikin, elävät kierteessä, jossa lähes jokainen kapistus pääsee jossain vaiheessa uuteen loistoon.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.