MAINOS | Asuntomessut
MAINOS | Asuntomessut

Naantaliin rakentuvat ainutlaatuiset Asuntomessut – tällaista ei ole aiemmin nähty

Asuntomessut Naantalissa ihastuttaa monipuolisine kohteineen, joista yksi on nostalginen Torppa Rauhala. Samassa yhteydessä järjestettävät venemessut tekevät kokonaisuudesta ainutkertaisen.

Asuntomessut järjestetään tänä vuonna Naantalissa Luonnonmaan saarella, jossa sijaitsee myös Suomen tasavallan presidentin kesäasunto Kultaranta.

Asuntomessualueen rakennustyömaalla kuhisee, ja kohteiden sisustustöitä valmistellaan kuumeisesti. Alueelle rakentuu 35 upeaa ja erilaista kohdetta joihin pääsee tutustumaan kesällä messuporttien ollessa avoinna 15.7.-14.8.2022.Osta liput Asuntomessuille!

Yksi messujen kiinnostavimmista kohteista on Torppa Rauhala, joka nousee huikaisevan kauniiseen merimaisemaan.

Maisemat ovat Torppa Rauhalan asukkaille tuttuja jo vuosikymmenten takaa, sillä uusi kivitalo rakentuu tulevan asukkaansa, Timo Ekmanin suvun maille.

”Tontilla oli 1800-luvulla isovanhempieni pienviljelystila, torpparitila Rauhala. Heillä oli alun perin kaksi hehtaaria peltoa ja neljä hehtaaria metsää. Uusi talo rakentuu 50 metrin päähän siitä, missä aiemmin oli vanha navettarakennus”, Timo Ekman kertoo.

Olemme viettäneet näillä mailla lapsuudessa paljon aikaa, joten tontilla on paljon tunnearvoa

Puoliso Päivi Ekman täydentää, että Timon vanhempien mökki sijaitsi aikoinaan muutaman kymmenen metrin päässä parhaillaan rakentuvasta talosta. Talon suurista ikkunoista avautuu maisema alas rantaan, missä mökki ennen sijaitsi. Tontin nostalginen historia otetaan huomioon Asuntomessuillakin.

”Taloon pystytetään messujen ajaksi Rauhala-nurkka, jossa on mökistä ja vanhasta Rauhalan talosta peräisin olevia esineitä kuten keinutuoli, kaksi puuarkkua ja kaappikello”, Päivi Ekman kertoo.

”Nurkkaukseen tulee myös ilmakuvataulu, jossa näkyy vanha tontti rakennuksineen”, Timo lisää.

Asuntomessut 2022
Tontilla sijaitsi ennen Timo Ekmanin vanhempien vuonna 1963 rakentama mökki (vasemmalla). Nyt Ekmanit rakentavat vain muutaman kymmenen metrin päähän omaa kotiaan (oikealla), josta avautuvat maisemat mökin entiseen sijaintiin.

Luonnonkaunis Naantali ihastuttaa

Ekmanit ovat asuneet aiemmin Raisiossa, ja nykyinen evakkoasunto sijaitsee aivan Turun keskustassa. Kaupunkiasuminen kerrostalossa on sekin viehättänyt helppoudellaan, mutta aivan vielä eläkeläispari ei ole valmis luopumaan omasta rauhasta ja tilasta.

”Meillä on kaksi koiraakin. Omakotitaloasuminen on vielä meidän juttu”, Päivi Ekman kiteyttää.

Torppa Rauhala on suunniteltu niin, että se muuttuu tarvittaessa lapsiperheen kodiksi, vaikka sinne aluksi asettuukin kaksi aikuista.

”Nuorempi tyttäremme opiskelee Helsingissä, mutta jos hän haluaa joskus lunastaa talon itselleen ja perheelleen, voi Rauhalan yhdestä avoimesta tilasta tehdä helposti väliseinillä kaksi huonetta”, Timo sanoo.

Ekmanit kehuvat messualueen naapurihenkeä. Vaikka turnausväsymystä on havaittavissa rakennusvaiheen loppurutistuksen aikaan ja komponenttipula kiusaa, asukkaat jaksavat auttaa ja tukea toisiaan.

”Jos omalta työmaalta puuttuu jotakin, kysytään naapurista”, Timo kertoo.

Hän uskoo, että messuvieraat ihastuvat alueeseen ja sen ainutlaatuisiin maisemiin, siinä missä sen uudet asukkaatkin.

”Uskon, että kävijämäärä tulee olemaan melkoinen. Luonnonkaunis ja monipuolinen messualue saarella herättää varmasti kiinnostuksen.”

Asuntomessut 2022
Ilmakuva Naantalin asuntomessualueesta syksyllä 2021.

Kaikille nähtävää

Vallitseva maailmantilanne on saanut suomalaiset satsaamaan kotimaanmatkailuun, ja odotukset ovat kaikilla korkealla.

Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää ja projektipäällikkö Ari Virta uskovat hekin lujasti, että messut vetävät väkeä nauttimaan Naantalista. Asuntomessut Naantalissa -tapahtuman yhteydessä järjestetään nimittäin nyt ensimmäistä kertaa myös venemessut.

”Venemessut tekevät tapahtumasta ainutkertaisen, sillä Naantalissa pääsee tutustumaan talokohteiden lisäksi melkein sataan eri veneeseen ja paikalla on erilaisia meriaiheisia näytteilleasettajia”, kertoo Ari Virta.

Heikki Vuorenpää kuvailee Naantalin Asuntomessujen rakentuvan kallioiseen mäntymetsään meren rannalle, mikä tekee alueesta erityisen.

Sataman ympärille rakentuu merkittävä virkistyskeidas. Naantalin terassitalojen tyyppisiä ratkaisujen ei ole aiemmin messuilla nähty

Molemmat kehuvat messualueen monipuolisuutta, jonka alueen asemakaava mahdollistaa ja johon on nyt erityisesti panostettu. Vieraat pääsevät tutustumaan niin näyttäviin omakotitaloihin kuin vuokra- ja asumisoikeustaloihin, rivitaloihin ja pientaloihinkin.

”Kaikille löytyy jotakin”, Virta lupaa.

Asuntomessut 2022
Upeat terassitalojen tyyppiset kohteet rakentuvat rinteen päälle mäntyjen katveeseen.

Viihtymisen mahdollisuudet ovat erinomaiset siksikin, että palveluvalikoima on varsin kattava ja monipuolinen. Asuntomessujen kävijäprofiilissa naiset ovat hieman enemmän edustettuina kuin miehet. Keskimäärin 60 prosenttia kävijöistä on naisia. Tällä kertaa eron uskotaan tasoittuvan, sillä venemessut kiinnostavat tyypillisesti enemmän miehiä.

”BMW tuo myös kaikki uudet sähköautomallinsa messuille. Ravintolamaailmaa on päivitetty ja valikoimasta löytyy niin viinibaaria, bistroa, pizzeriaa, kalaravintolaa kuin paikallista kahvilaakin”, Virta listaa.

Messuilla nähdään myös pitkästä aikaa artisti-illat. Kerran viikossa messuilta jatkuu normaalia pidempään ja kävijät pääsevät nauttimaan elävästä musiikista. Lavalle nousee Anssi Kela, Samuli Edelmann, Irina sekä Ida Paul & Kalle Lindroth.

Pandemiankin suhteen ollaan luottavaisin mielin. Sekä Tuusulan että Lohjan Asuntomessujen pohjalta on olemassa selvät ohjeistukset ja toimintamallit terveysturvalliseen messuelämykseen. Maskisuositus on voimassa tällä hetkellä, mutta ensi kesän tilanteesta ei vielä tiedetä.

”Erityisiä rajoituksia ei tämän hetken tilanteen mukaan ole, mutta seuraamme viranomaisten ohjeita ja olemme ajan hermoilla pandemiaan liittyvien asioiden suhteen”, Vuorenpää summaa.

Lue myös: Kurkista kulissien taakse! Viikottaisia kuulumisia Asuntomessuilta Naantalista ja parhaita paloja menneiltä messuvuosilta

Kommentoi

Kommentoi juttua: Naantaliin rakentuvat ainutlaatuiset Asuntomessut – tällaista ei ole aiemmin nähty

Sinun täytyy kommentoidaksesi.