MAINOS | Electrolux
MAINOS | Electrolux

Tiesitkö tämän ruoanlaitosta? Testaa!

Mitkä kasvikset ovat nyt sesongissa? Entä mitä tarkoittaa sous vide? Testaa, miten perillä olet!

Erilaisia kotikokkeja ja tapoja valmistaa ruokaa on yhtä monta kuin ihmisiäkin.

Ruotsalainen huippukokki Paul Svensson kannustaa kotikokkeja kiinnittämään enemmän huomiota vihannesten valmistukseen.

Suurin syy sille miksi ihmiset eivät pidä tietyistä raaka-aineista, johtuu niiden valmistustavasta.

Myös vihannekset voi valmistaa kypsyysasteen mukaan: raaka, medium ja kypsä. Tämän moni tietää eläinproteiinista, mutta vihannekset jätetään vähemmälle huomiolle. Vihanneksissa täydellinen kypsyysaste on medium, jossa koostumus ja maku luovat parhaimman yhdistelmän.

”Kuinka moni tietää perunalohkojen optimaalisen lämpötilan? Tämä vaikuttaa oleellisesti makuun ja koostumukseen samalla tavalla kuin lihan kanssa”, Svensson toteaa.

Oletko sinä perillä ruoanlaiton lainalaisuuksista? Testaa tietosi alla olevalla visalla!