MAINOS | S-market
MAINOS | S-market

Kulhoruoka on arjen pelastaja – oletko kokeillut suolaista puurokulhoa?

Trendikkäät kulhoruoat kasvattavat suosioitaan. Eikä ihme, sillä kulhoruoan nerokas perusidea on koota aterian komponentit helposti samaan astiaan.

Kulhoruoat taipuvat moneen ja kulhoista syödään nyt niin salaattia, smoothieita, sushia, puuroa kuin burritojakin. Useimmat kulhoruoat valmistuvat nopeasti ja helposti. Siksi ne sopivat loistavasti arkiruuaksi.

Kulhoruoat ovat mitä mainiointa jääkaapin tyhjennysruokaa. Kulhon pohjalle voi nakata niin edellisen päivän keitetyt perunat kuin käyttää kaapin pohjalle kätkeytyneet pussinpohjat. Illallisen rippeistä syntyy luovuutta käyttämällä helposti vaikkapa seuraavan päivän lounas.

Värikäs astia ja kauniisti asetellut aterian ainesosat houkuttelevat ruokailijaa myös ulkonäöllään. Kuva: iStock.

Aineksista riippuen kulhoruoka on täydellinen ateria niin aamiaiselle, lounaaksi kuin illallisellekin. Päivä voi alkaa puurokulholla ja päättyä vaikkapa herkulliseen pokekulhoon.

Mahdollisuudet ovat rajattomat, koska kulhoruoan aineksia voi muokata jokaisen perheenjäsenen mieltymysten mukaan sopiviksi.

Näin kokoat kulhon

Terveellinen pohja syntyy salaatista tai runsaskuituisista hiilihydraateista. Erivärisiä ja purutuntuisia kasviksia ja proteiineja voi vaihdella maun mukaan.

Kasvipohjaisia raaka-aineita käyttämällä annoksesta saa vegaanisen ja kulho sopii näin moneen ruokavalioon. Annoksen kruunaa usein erilaiset herkulliset kastikkeet, jolla voi muuttaa myös täysin makumaailmaa.

Aloita aamu suolaisella puurokulholla

Jos haluat aloittaa päiväsi täyttävällä aterialla, silloin yksi suosituimmista ruokakulhoista eli aamiaiskulho sopii juuri sinulle. Kokonaisen aamupalan voi ladata yhteen kulhoon ja nauttia kerralla tai kiireen tullessa pakata eväsrasiaan. Suolainen puuro taipuu myös tuhdiksi lounaaksi.

Lue myös: Superhelpot pesto-fetalohitaskut valmistuvat vain vartissa

Lue myös: Viikon ruokalista – helppoja ja edullisia aterioita koko viikon ruokailuihin