Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lakkatorttu

Lakkatorttu valmistetaan rullalle kääritystä marenkilevystä, joka päällystetään kuohkeaksi vatkatulla kermalla ja tuoreilla lakoilla. Aikuisten makuun valmistetun leivonnaisen voi säväyttää tilkalla Amarettoa tai punssia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Marenki:

  • 5 kananmunan valkuaista
  • 2 ½ dl erikoishienoa Siro-sokeria
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl jauhettuja hasselpähkinöitä
  • 1 dl maissijauhoja

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl ranskankermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (tai 1 rkl Amarettoa tai punssia)
  • ½ l lakkoja tai muita marjoja
  • ½ dl sokeria

Valmistusohje

1. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja voitele se. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiinteää.

2. Sekoita manteli- ja pähkinäjauhe sekä maissitärkkelys. Lisää seos valkuaisvaahtoon varovasti käännellen. Levitä seos voidellulle uunipellille ja paista torttupohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

3. Kumoa kypsä levy toiselle leivinpaperille ja poista pohjapaperi. Anna jäähtyä.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon ranskankerma, sokeri ja alkoholi tai vanilja. Levitä seos marenkilevylle. Ripota päälle sokeroituja lakkoja tai muita haluamiasi marjoja ja kääri torttu rullaksi. Anna lakkatortun jähmettyä hieman jääkaapissa ja tarjoa se kylmänä.

Katso myös: Pavlova – jumalainen marenkikakku taipuu moneen makuun

Anna.fi/ruoka: Marenkinen mokkakääretorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lakkatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.