Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton pataleipä

Gluteeniton pataleipä valmistuu superhelposti ilman vaivaamista ja paistuu valurautapadassa ihanan rapeapintaiseksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Gluteeniton pataleipä

  • 6 dl vettä
  • 1½ rkl hunajaa
  • 2 tl suolaa
  • ½ dl psylliumia
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
  • 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 ps (11 g) kuivahiivaa

Valmistusohje

Gluteeniton pataleipä valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita vesi, hunaja, suola ja psyllium kulhossa. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi, älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä yön yli, 10–12 tuntia.
  2. Nosta kannellinen, noin 2 litran vetoinen valurautapata kylmään uuniin ja käännä uuni 250 asteeseen. Anna kuumentua noin 20 minuuttia.
  3. Kaavi taikina yhtenä palana jauhotetulle leivinpöydälle ja muotoile kevyesti taikinalastan avulla pyöreäksi leiväksi. Nosta leivinpaperiarkille. Nosta leipä leivinpaperin kanssa kuumaan pataan ja peitä kannella.
  4. Paista leipää ensin 45 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Nosta pataleipä varovasti pois padasta sekä paperin päältä ja anna jäähtyä ritilällä ennen leikkaamista.

Vinkki! Tarjoa pataleipä esimerkiksi bataattikeiton kanssa.

gluteeniton pataleipä
Gluteeniton pataleipä tehdään ilman vaivaamista.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2024.

Lue myös Anna.fi: Gluteeniton perunavuokaleipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton pataleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.