Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lentävä Jaakoppi eli Flygande Jacob

Lentävä Jaakoppi eli Flygande Jacob -ruoka on julkaistu ensimmäisen kerran ruotsalaisessa Allt Om Mat -lehdessä vuonna 1976. Uunissa valmistettavan kanaruoan jännittävä yhdistelmä suolaista pekonia ja makeaa banaania hurmasi myös suomalaiset. Ruotsista tuotiin tuliaisina ohjeeseen tarvittavaa yrtti­mausteseosta, nimeltään italiaensk salladskrydda. 

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lentävä Jaakoppi

  • 1 kokonainen grillattu kypsä kana tai koipireisiä
  • 2 tl yrttimausteseosta (alkuperäisessä ohjeessa italialaista salaattimausteseosta eli italiaensk salladskrydda)
  • 4 banaania

Lentävä Jaakoppi, kastike

  • 4 dl vispikermaa
  • 2 dl makeaa chiliketsuppia

Lentävä Jaakoppi, lisäksi

  • 350 g pekonia
  • 1 dl suolapähkinöitä

Valmistusohje

Lentävä Jaakoppi eli Flygande Jacob valmistetaan helposti näin:

  1. Riivi yhden grillatun broilerin liha luista. Asettele lihat uunivuokaan. Ripottele päälle kaksi teelusikallista yrttimausteseosta.
  2. Leikkaa kaksi banaania viipaleiksi ja asettele palat vuokaan riivityn broilerin ja yrttimausteseoksen päälle.
  3. Sekoita kaksi purkkia vispikermaa ja kaksi desiä makeaa chiliketsuppia. Kaada kastike banaanien päälle vuokaan.
  4. Paista lentävä Jaakoppi 225-asteisen uunin ylätasolla noin 20 minuuttia. Ruoka onnistuu myös pannulla kypsentämällä. Et tarvitse välttämättä uunia.
  5. Leikkaa kaksi 170 gramman pakettia pekonia pieneksi kuutioksi. Paista rapeaksi pannulla. Nosta vuoka uunista ja ripottele päälle paistetut pekonit ja yksi desi suolapähkinöitä juuri ennen tarjoilua.
  6. Tarjoa lentävä Jaakoppi riisin kanssa.

Alkuperäinen vuonna 1976 julkaistu Flygande Jacobin ohje löytyy ruotsalaisesta Allt Om Mat -lehdestä ja heidän verkkosivuiltaan. Ohjetta on muokattu hieman Kotilieden toimituksessa. 

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 17/2021.

Lue myös: Lyonin kanaa

Lue myös Anna.fi: Tulistunut kana


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lentävä Jaakoppi eli Flygande Jacob

Sinun täytyy kommentoidaksesi.