Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Lyonin kanaa

Lyonin kanaa eli poulet au vinaigre, suomeksi etikkakana on ranskalaisen keittiön klassikkoruoka, joka tuo arkiruokapöytään ripauksen luksusta. Lyonin kanan kastike on niin hyvää, että viimeisestä pisarasta kisataan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lyonin kanaa eli poulet au vinaigre

700 g kananpojan paistileikkeitä
2 rkl kuivattua rakuunaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1/4 tl rouhittua mustapippuria
4 rkl oliiviöljyä
4 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl kuivaa valkoviiniä
4  rkl punaviinietikkaa (ranskalaista punaviinietikkaa)
200 g ranskankermaa
3 dl kanalientä (tehty itse tai fondista/kuutiosta)
Mainos

Valmistusohje

  1. Lyonin kanaa valmistetaan näin. Ota 700 grammaa kananpojanpaistileikkeitä. Mausta paistileikkeet kahdella ruokalusikallisella kuivattua rakuunaa, yhdellä teeusikallisella suolaa, yhdellä teelusikallisella sokeria ja 1/4 teelusikallisella rouhittua mustapippuria. Kuumenna pannu. Lisää neljä ruokalusikallista oliiviöljyä ja paista paistileikkeitä kuumassa öljyssä molemmin puolin, kunnes pinta on hieman ruskistunut. Siirrä sivuun odottamaan ja tiputa pannun lämpötilaa.
  2. Hienonna neljä salottisipulita ja neljä valkosipulinkynttä. Lisää pannulle neljä ruokalusikallista oliiviöljyä ja kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä ja sekoita hetken. Lisää paistileikkeet pannulle ja nosta levyn lämpötilaa.
  3. Lisää kaksi desilitraa valkoviiniä ja neljä ruokalusikallista ranskalaista punaviinietikkaa. Anna nesteen kiehahtaa kunnolla. Lisää yksi purkki eli 200 grammaa ranskankermaa ja kahdeksan desilitraa kanalientä. Muhita Lyonin kanaa 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Paistileike on kypsää, kun sen sisälämpö on noin 75 astetta.

VINKKI: Kokeile erilaisia etikoita. Rajamäen punaviinietikka on aika tuhtia. Yritä etsiä kaupasta aromikasta ranskalaista punaviinietikkaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2020.

Katso myös: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan

Anna.fi/ruoka: Kolmen sipulin kanapata

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lyonin kanaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X