Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Meksikolainen kanakeitto

Meksikolainen kanakeitto ja kermaiset avokadoleipäset sopivat kylmiin talvi-iltoihin. Tarjoa keittoa myös seuraavana päivänä, jolloin se on vielä parempaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Meksikolainen kanakeitto:

  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 2 vartta varsiselleriä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 8 dl kanalientä
  • 400 g kanasuikaleita
  • suolaa ja mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tlk kidney- tai mustapapuja
  • ½ kpl limetinmehu
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 1 prk ranskankermaa
  • nachoja
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Meksikolainen kanakeitto tehdään helposti näin:

Meksikolainen kanakeitto on simppeli valmistaa, vaikka aineksia on paljon.  Herkullinen broilerkeitto viimeistellään ranskankermalla ja nachoilla.

1. Kuori ja hienonna ensin sipulit. Pese varsiselleri ja leikkaa ohueksi viipaleeksi. Kuullota sipuleita ja varsisellereitä öljytyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää kuivattu basilika ja juustokumina, kuullota vielä minuutti. Lisää joukkoon tomaattimurska ja kanaliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

2. Paista sillä aikaa kanasuikaleet öljytyllä paistinpannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää keiton joukkoon kanasuikaleet ja huuhdellut pavut. Keitä vielä 10 minuuttia. Mausta keitto limetinmehulla ja suolalla. Ripottele päälle hienonnettua korianteria.

3. Tarjoa lisänä ranskankermaa, nachoja ja avokadoleipäsiä.

Lisää reseptejä:

Thaimaalainen kanakeitto Vietnamilainen kanakeitto

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kuuma broilerikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Meksikolainen kanakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.