Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikkelöidyt jalapenot

Pikkelöidyt jalapenot tuovat ruokiin uutta nostetta. Tarjoa niitä esimerkiksi grillatun steak fajitaksen lisukkeena.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Pikkelöidyt jalapenot

  • 100 g jalapenoja
  • 1 dl vettä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Pikkelöidyt jalapenot valmistuvat helposti näin:

  1. Viipaloi jalapenot ohueksi ja laita ne puhtaaseen hillopurkkiin.
  2. Kuumenna vettä kiehuvaksi ja lisää kattilaan valkoviinietikka ja sokeri.
  3. Nosta kattila liedeltä ja anna sokerin sulaa. Kaada kuuma liemi hillopurkkiin.
  4. Laita kansi kiinni ja ravista. Anna jalapenojen maustua hetki ennen syömistä. Voit tehdä ne halutessasi vuorokautta etukäteen.

Vinkki! Tarjoa pikkelöidyt jalapenot lisukkeena steak fajitaksen kanssa.

pikkelöidyt japalenot
Pikkelöidyt jalapenot tuovat ruokaan kuin ruokaan uutta nostetta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2024.

Lue myös Anna.fi: Jalapenoguacamole


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikkelöidyt jalapenot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.