Itse tehty sriracha on täydellisin chilikastike.
Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Itse tehty sriracha eli fermentoitu chilikastike ja chilitahna

Chili tuo ruokaan tujauksen tulisuutta. Itse tehtyä chilikastiketta ei voita mikään. Kuuluisa thaimaalainen sriracha-chilikastike on fermentoitua chilikastiketta, jonka voi valmistaa myös itse.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tomaatti-chilikastike

1 kg tulisia chilejä (esim. kotimaisia Heinän puutarhan chilejä kts. chilit.info)
2 kg tomaatteja
3 kevätsipulia
1 dl sokeria
1/2 dl suolaa

Lisäksi:

chilitahnan päälle 1 dl oliiviöljyä
Mainos

Maitohappokäymisen jälkeen:

3 dl valkoviinietikkaa

Lisäksi:

1 kpl 3–4 l:n tilava lasipurkki kierrekannella + pulloja säilytykseen

Keskustelu

Tein tämän juuri ja täytyy sanoa että ihan napakymppi! Valkosipuliallergikon keittiön pelastus, sillä valkosipulittomia chilikastikkeita ei oikein löydy valmiina. Maku on herkullinen ja tulisuus juuri sopiva. Itse käytin medium-tulisia chilejä. Tein aluksi vain puoli annosta, ja se riittää meillä monta kuukautta, luulen. Helppo resepti (itse tungin kaikki 1/2:n annoksen ainekset blenderiin isoina paloina, ja hyvä tuli, emmää mitään jaksanu hienontaa 😅). Purkin ja pullon liotin 24h ja steriloin kuumassa uunissa, korkit keitin. Ei näy hometta. Plussaa superterveellisestä maitohappokäymisestä – vatsakin kiittää kun tulee kokatessa lisättyä ruokiin hyviä suolistobakteereita.

Täydennystä edelliseen, että puolesta annoksesta tuli srirachaa 0,75 litran viinipullo täyteen.

Puolikas annos tekeytymässä : kolmas päivä kaapissa … ja homekerros pinnalla .. aapuaaa , !lähti levynä pois pinnalta eikä haissut homeelle . Sekoitin ja laitoin takas kaappiin . Voinko. Käyttää tämän vielä vai heitänkin roskiin . Kupli ja neste erottui Ok

Kommentoi juttua: Itse tehty sriracha eli fermentoitu chilikastike ja chilitahna

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X