Itse tehty sriracha eli fermentoitu chilikastike ja chilitahna
Chili tuo ruokaan tujauksen tulisuutta. Itse tehtyä chilikastiketta ei mikään voita!
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Tomaatti-chilikastike
1 kg
tulisia chilejä (esim. kotimaisia Heinän puutarhan chilejä kts. chilit.info)
2 kg
tomaatteja
3
kevätsipulia
1 dl
sokeria
1/2 dl
suolaa
Lisäksi:
chilitahnan päälle 1 dl oliiviöljyä
Maitohappokäymisen jälkeen:
3 dl
valkoviinietikkaa
Lisäksi:
1 kpl
3–4 l:n tilava lasipurkki kierrekannella + pulloja säilytykseen
Keskustelu
Tein tämän juuri ja täytyy sanoa että ihan napakymppi! Valkosipuliallergikon keittiön pelastus, sillä valkosipulittomia chilikastikkeita ei oikein löydy valmiina. Maku on herkullinen ja tulisuus juuri sopiva. Itse käytin medium-tulisia chilejä. Tein aluksi vain puoli annosta, ja se riittää meillä monta kuukautta, luulen. Helppo resepti (itse tungin kaikki 1/2:n annoksen ainekset blenderiin isoina paloina, ja hyvä tuli, emmää mitään jaksanu hienontaa 😅). Purkin ja pullon liotin 24h ja steriloin kuumassa uunissa, korkit keitin. Ei näy hometta. Plussaa superterveellisestä maitohappokäymisestä – vatsakin kiittää kun tulee kokatessa lisättyä ruokiin hyviä suolistobakteereita.
Täydennystä edelliseen, että puolesta annoksesta tuli srirachaa 0,75 litran viinipullo täyteen.
Puolikas annos tekeytymässä : kolmas päivä kaapissa … ja homekerros pinnalla .. aapuaaa , !lähti levynä pois pinnalta eikä haissut homeelle . Sekoitin ja laitoin takas kaappiin . Voinko. Käyttää tämän vielä vai heitänkin roskiin . Kupli ja neste erottui Ok
No miten kävi, onnistuiko silti ?
Kommentoi juttua: Itse tehty sriracha eli fermentoitu chilikastike ja chilitahna