Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Chili-valkosipulikastike

Jos kaipaat ruokaasi aasialaista meininkiä ja pientä chilin puraisua, kokeile chili-valkosipulikastiketta. Kastike sopii erinomaisesti myös härkis-salaattikuppien seuraan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Chili-valkosipulikastike:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ punainen chili
  • ½ limetin mehu
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl riisiviina- tai valkoviinietikkaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna 1 valkosipulinkynsi. Halkaise 1/2 punainen chili, poista siemenet ja hienonna.

2. Sekoita hienonnettu valkosipulinkynsi ja chili sekä 1⁄2 limetin mehu, 1 rkl sokeria,1 tl riisiviina- tai valkoviinietikkaa, 2 rkl kalakastiketta ja 1 dl vettä keskenään. Anna maustua hetki ennen syömistä.

3. Tarjoa kastike esimerkiksi härkis-salaattikuppien kanssa. Dippaa salaattikuppeja dippiin tai lusikoi kastiketta annosten päälle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/19.

Lue myös: Helpot kastikkeet: Maapähkinäkastike, chili- ja sinihomejuustodipit syntyvät hetkessä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Chili-valkosipulikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.