Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Purjogratiini

Purjogratiini sopii arkeen ja juhlaan. Purjon valkoiset osat keitetään ja sen jälkeen niiden ympärille kääräistään kinkkuviipaleet. Maukas gratinointikastike ja parmesaani viimeistelevät tämän herkun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Purjogratiini

  • 4 purjoa
  • 4 viipaletta keitto- tai palvikinkkua

kastike:

  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl purjon keitinlientä
  • 1 sitruunan mehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Pinnalle

  • 3 rkl parmesan- tai muuta juustoraastetta

Valmistusohje

Purjogratiini valmistuu näin:

  1. Leikkaa purjoista valkea osa ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Nosta reikäkauhalla valumaan. (Käytä vihreät osat vaikka purjo-perunasosekeittoon).
  2. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vähitellen lämmitettyä maitoa ja noin 1 dl purjon keitinlientä. Mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi juusto.
  3. Kiedo joka purjopalan ympärille kinkkuviipale ja lado kääröt vieri viereen voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Kaada juustokastike päälle. Pinnalle voit raastaa lisää juustoa.
  4. Kuorruta 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes gratiinin pinta saa kauniin värin. Tarjoa purjogratiini liharuoan esimerkiksi sisäfileepihvin lisukkeena.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Paahdettu purjo ja valkosipulidippi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Purjogratiini

Sinun täytyy kommentoidaksesi.