Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Syreenisiirappi

Syreenisiirappi valmistuu helposti vain neljästä raaka-aineesta. Makea kastike sopii erinomaisesti drinkiksi kivennäisveden tai lemonadin kanssa tai valutettavaksi lettujen tai jäätelön päälle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
5  annosta

Ainekset

Syreenisiirappi

  • 4 dl syreenin kukkia
  • 2½ dl vettä
  • 1½ dl sokeria
  • ½ sitruuna

Valmistusohje

Katso videolta, miten syreenisiirappi valmistetaan:

Syreenisiirappi valmistuu helposti näin:

  1. Kerää syreeninkukat ja huuhtele ne vedellä puhtaaksi.
  2. Kaada kattilaan vesi ja sokeri. Anna kiehua liedellä noin 5 minuuttia.
  3. Poista kattila liedeltä ja lisää syreeninkukat ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita kauhalla.
  4. Anna seoksen jäähtyä pari tuntia, kunnes se on täysin jäähtynyt.
  5. Siivilöi seos ja kaada suppilon avulla puhtaaseen, suljettavaan pulloon tai purkkiin.
  6. Säilytä siirappia jääkaapissa. Syreenisiirappi säilyy pari kuukautta.

Vinkki! Voit lisätä syreenisiirappiin myös esimerkiksi muutaman mansikan tai mustikan tuomaan makua ja makeutta. Lisää syreenisiirappia kivennäisveden sekaan drinkiksi tai valuta sitä jäätelön tai vasta paistettujen lettujen päälle.

Syreenisiirappi
Syreenisiirappi sopii mainiosti kivennäisveden maustamiseen. © Anni Reenpää

Lue myös Anna.fi: Maista myös ihanaa raparperisiirappia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Syreenisiirappi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.