Reseptit
yli 60 min

Kiinanruususiirappi

Kylmäuutetuista kiinanruusuista valmistuu maukas siirappi omaksi iloksi tai ystävälle lahjaksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 dl kuivattuja kiinanruusuja
4 dl vettä
3 dl sokeria

Valmistusohje

  1. Nosta kiinanruusut ja vesi kulhoon ja anna liemen kylmäuuttua viileässä vähintään 8 tuntia tai yksi vuorokausi.
  2. Siivilöi neste ja nosta kattilaan sokerin kanssa. Keitä sokerilientä, kunnes nestettä on noin puolet.
  3. Valuta kuuma siirappi puhtaaseen lasipulloon.

Tällä ohjeella valmistat noin 2,5 desilitraa valmista siirappia.

Siirappisia ohjeita:
Siirappijuurekset
Siirappiset omenarenkaat
Siirappilimppu
Ruoka.fi: Raparperisiirappi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kiinanruususiirappi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X