
Kiinanruususiirappi
Kylmäuutetuista kiinanruusuista valmistuu maukas siirappi omaksi iloksi tai ystävälle lahjaksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Kiinanruususiirappi
- 1 dl kuivattuja kiinanruusuja
- 4 dl vettä
- 3 dl sokeria
Valmistusohje
Kiinanruususiirappi valmistuu helposti näin:
- Nosta kiinanruusut ja vesi kulhoon ja anna liemen kylmäuuttua viileässä vähintään 8 tuntia tai yksi vuorokausi.
- Siivilöi neste ja nosta kattilaan sokerin kanssa. Keitä sokerilientä, kunnes nestettä on noin puolet.
- Valuta kuuma kiinanruususiirappi puhtaaseen lasipulloon.
Tällä ohjeella valmistat noin 2,5 desilitraa valmista siirappia.
Vinkki: Nauti siirappi esimerkiksi vegaanisten amerikkalaisten pannukakkujen kanssa vaikkapa aamiaisella.
Lue myös Anna.fi: Näin teet raparperisiirappia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kiinanruususiirappi